Huaca στην περουβιανή quechuan διάλεκτο είναι τα πράγματα ή τα μνημεία που αποτελούν αντικείμενα λατρείας και σεβασμού – ένα πολύ εύστοχο όνομα, αφού αυτά ακριβώς είναι τα συναισθήματα που θα σου δημιουργηθούν στο Huaca με την πρώτη ματιά, και την πρώτη… μπουκιά.
Λάτρεις και οι δύο της καυτής ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας, η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης δημιούργησαν αυτό το πολύ ατμοσφαιρικό urbanresto–bar στην οδό Τιμολέοντος, που μας μυεί με μοντέρνα αντίληψη στις Nikkei γεύσεις σε συνδυασμό με πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ, τα οποία ανεβάζουν τα βολτ της εξωτικής απόλαυσης.
Ο χώρος που έπλασε η interiordesignerΣτέλλα Ανδρικοπούλου είναι ανοιχτόκαρδος και στιλάτος, συνδυάζοντας στοιχεία όπως οι γιαπωνέζικες κερασιές που κοσμούν τον έναν τοίχο, τα περουβιανά μοτίβα και τα παραδεισένια παγώνια που κοσμούν την άλλη μεριά αλλά και το ξανθό φυσικό ξύλο που ντύνει τη μεγάλη μπάρα του μαγαζιού.
Τα ethnic στοιχεία μαζί με την αύρα γιαπωνέζικου μινιμαλισμού και το μικρό μέγεθος του χώρου, δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό και ήρεμο περιβάλλον, στο οποίο θα αισθανθείς αμέσως χαλαρωμένος.
Επιλέγοντας κάποιος να καθίσει στα πολύ αναπαυτικά καθίσματα που περιβάλλουν τη μεγάλη μπάρα, έρχεται σε απευθείας επαφή με την δράση που προσφέρει η ανοικτή κουζίνα.