Κατασκευές – Ακίνητα
Trastor: Γεγονός το πρώτο logistics center με πιστοποίηση LEED SILVER στην Ελλάδα
kataskevesktirion.gr
Την πιστοποίηση με LEED στο επίπεδο SILVER του υπερσύγχρονου συγκροτήματος ψυχρής αποθήκευσης και διανομής που απέκτησε εντός του έτους στον Ασπρόπυργο Αττικής ανακοίνωσε η Trastor ΑΕΕΑΠ. Η πιστοποίηση καθιστά το κέντρο, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ., το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα.
Η Trastor σημειώνει ότι η επίτευξη αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην υιοθέτηση πράσινων και βιώσιμων κριτηρίων στην επενδυτική στρατηγική της εταιρείας, και έμπρακτη δήλωση της δέσμευσής της να δημιουργήσει ένα από τα πιο σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά, διαφοροποιημένα και μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια αποθηκευτικών χώρων στην Αττική.
Το εν λόγω ακίνητο που έλαβε αυτήν την τιμητική διάκριση, έχει εκπληρώσει όλες τις αυστηρές προδιαγραφές και προϋποθέσεις του συστήματος πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) κατά τη διαδικασία αξιολόγησης.
Το πρότυπο LEED αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των κατασκευών και η σχετική πιστοποίηση αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα και την απόδοση του συγκροτήματος από περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής άποψης.
O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίηση του στόχου μας να έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ένα πρωτοποριακό συγκρότημα logistics, που λαμβάνει πρώτο την πιστοποίηση LEED SILVER στην Ελλάδα. Σύντομα και σύμφωνα με τις δρομολογημένες επενδύσεις μας, η Εταιρεία πλέον της ηγετικής της θέσης σε όρους όγκου, θα αποτελεί και τον μεγαλύτερο θεσμικό ιδιοκτήτη στον κλάδο εμπορικών αποθηκών πιστοποιημένων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία και δεσμευόμαστε για μια διευρυμένη εφαρμογή πράσινης ανάπτυξης στο σύνολο του χαρτοφυλακίου μας».
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Νοέ
2026
Πολυτελή ακίνητα στην Κηφισιά: Ο χάρτης των τιμών, οι «χρυσές» μικρο-γειτονιές και οι ευκαιρίες ανάμεσα σε βίλες και νεόδμητα
4
Νοέ
2026
Το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου αλλάζει όψη – 2,85 εκατ. ευρώ για τη ριζική αναβάθμισή του
3
Νοέ
2026
DIMAND: Πώς μπορούν οι πόλεις να γίνουν πιο ανθεκτικές απέναντι στην κλιματική αλλαγή
3
Νοέ
2026
Green Deal Greece 2026: Τα αγκάθια της πολεοδομίας στις επενδύσεις και το στοίχημα της προσιτής κατοικίας
3
Νοέ
2026
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέου, βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στα Καλάβρυτα
30
Οκτ
2026



























