Κατασκευές – Ακίνητα
Ο Όμιλος ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την κατασκευή πύργου κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη
kataskevesktirion.gr
Μνημόνιο Κοινής Κατανόησης με αντικείμενο τη διερεύνηση συνεργασίας για την ανάπτυξη τμήματος του εμβληματικού ακινήτου «Κεραμεία Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν ο Όμιλος ΑΒΑΞ και η εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων, ιδιοκτήτρια του ακινήτου.
Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη πύργου κατοικιών συνολικής δόμησης έως και 29.800 τ.μ., με τη μέθοδο της αντιπαροχής. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, η ΑΒΑΞ θα έχει περίοδο αποκλειστικότητας τριών (3) μηνών προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες τεχνικές μελέτες και λοιπές αξιολογήσεις για την υλοποίηση του έργου.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΝΤΑ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μέσα από τη συνεργασία μας με έναν Όμιλο του κύρους και της εμπειρίας που έχει ο Όμιλος ΑΒΑΞ, ξεκινάει η φάση της υλοποίησης ενός ονείρου μου: της δημιουργίας του πρώτου ουρανοξύστη στη Θεσσαλονίκη. Σε συνδυασμό με τη δημιουργία του δημοτικού πάρκου και την ανάπλαση των διατηρητέων κτηρίων του κεραμείου, που θα αναλάβει η ΣΤΑΝΤΑ, δημιουργείται μια εμβληματική παρέμβαση και ένα τοπόσημο στην αγαπημένη μου πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Χρήστο Ιωάννου και όλο το εξαιρετικό επιτελείο του για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας».
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΑΒΑΞ, κ. Χρήστος Ιωάννου, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της παρουσίας του στον τομέα του real estate. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη ΣΤΑΝΤΑ και τον κ. Σταύρο Ανδρεάδη, μια προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρείν, και προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση των απαραίτητων αξιολογήσεων, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός εμβληματικού έργου για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις δύο υπό κατασκευή μεγάλες υποδομές, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του ΙΣΝ και τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο Flyover, επιβεβαιώνεται η σταθερή στρατηγική παρουσία του ομίλου μας στη Θεσσαλονίκη».
Πηγή κεντρικής φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Όμιλος ΑΒΑΞ + ΣΤΑΝΤΑ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
REMAX Ελλάς: Πανελλαδική αύξηση 3,8% στα ενοίκια των κατοικιών το 2026 – Ποιες περιοχές «πρωταγωνιστούν»
4
Σεπ
2026
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: Πάνω από 14.000 συμβάσεις για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
4
Σεπ
2026
Αρχές του 2027 θα είναι έτοιμο το νέο, πρότυπο Ειδικό Σχολείο στη Γλυφάδα
3
Σεπ
2026
Cambas Gardens: Τι περιλαμβάνει το νέο masterplan της DIMAND για το ιστορικό Κτήμα Καμπά στην Κάντζα;
3
Σεπ
2026
Σε φάση ωρίμανσης η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων – Αλλάζει η εικόνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα Βόρεια Προάστια
3
Σεπ
2026



























