Στην περιοχή του Ζωγράφου, το αρχιτεκτονικό γραφείο dePLOT architects, ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό ενός καταστήματος εστίασης, εμπνεόμενο από το ζωηρό κόσμο του street food που ολοκληρώνει ομαλά τους εξωτερικούς χώρους με τον εσωτερικό.
Αποκλίνοντας από τις συμβατικές πρακτικές, η αρχιτεκτονική ομάδα εξερεύνησε την έννοια του street food μέσα στα ελληνικά δεδομένα και τους μεσογειακούς πολιτισμούς. Αναγνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα, η έννοια του street food συχνά συνδέεται με μικρές αυλές νησιών που προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις στους επισκέπτες, επέλεξαν να επικεντρωθούν σε έναν χώρο που ενσωματώνει τον πολιτισμό της Μεσογείου μέσω των υλικών και των λεπτών γραμμών που βρίσκονται στα χωριά της Ελλάδας.
“Η στρατηγική χρήση έντονων χρωμάτων αποκωδικοποιεί την ουσία του street food, δημιουργώντας έναν ενοποιημένο χώρο με ζωηρά χρώματα και κομψές γραμμές”.
Το αποτέλεσμα, το κατάστημα εστίασης, παρουσιάζει ακριβώς μια φρέσκια προοπτική, μια εικόνα για το street food βασισμένη σε μεσογειακά δεδομένα, σηματοδοτώντας μια νέα και καινοτόμα προσέγγιση.
English description: In the region of Zografou, Athens, the architectural firm dePLOT architects undertook the design of a dining restaurant, drawing inspiration from the lively realm of street food that seamlessly integrates exterior spaces into the interior.
Diverging from conventional norms, the team delved into the concept of street food within Greek data and Mediterranean cultures. Recognizing that in Greece, the idea of street food often aligns with small island courtyards offering culinary delights to guests, they chose to center their concept on a space embodying Mediterranean culture through materials and the subtle lines found in Greek villages.
The resultant dining establishment precisely introduces a fresh perspective, an image for street food grounded in Mediterranean data, marking a new and innovative approach.