Εικόνα 1 - Photo © Red Light Productions

Το πολυβραβευμένο 5* ξενοδοχείο St. George Lycabettus, αποτελεί παράδειγμα μοντέρνας πολυτέλειας και διαχρονικής κομψότητας. Το ίδιο απέδειξε και πρόσφατα, μέσα από την ανακαίνιση όλων των δωματίων του. Το εντυπωσιακό design του St. George Lycabettus είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο «Art – Fashion – Photography», με «άρωμα» Ελλάδας.

Εικόνα 2 – Photo © Red Light Productions

Τα 65 δωμάτια του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων των 12 κομψών σουιτών, έχουν ξανασχεδιάσει με τέτοιο τρόπο, ώστε το καθένα να φιλοξενείται ένας Έλληνας καλλιτέχνης, βασιζόμενα στην ιδέα της διαφορετικής θεματικής- καλλιτεχνικής ενότητας ανά όροφο.
Εικόνα 3 – Photo © Red Light Productions

Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί όροφος αφιερωμένος σε Έλληνες σχεδιαστές μόδας, Έλληνες ζωγράφους και φωτογράφους. Αναδεικνύονται διαχρονικής αξίας σχεδιαστές όπως ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Ντίμης Κρίτσας, η Λουκία, ο Βασίλης Ζούλιας (εικ.2), αλλά και πιο σύγχρονοι εκφραστές της, όπως η Μαίρη Κατράντζου (εικ.4), ο Βαλταδώρος, η Εριφύλλη, η Δάφνη Βαλλέντε, ο Ντάσιος (εικ.3), ο Λάσκαρης, η Λ. Κατσανίδου (εικ.1), η Ορσαλία Παρθένη, η Σοφία Κοκοσαλάκη.
Εικόνα 4 – Photo © Red Light Productions

Οι Σουίτες «Αnna Molinari» και «Pierre Cardin» είναι αφιερωμένες στους γνωστούς διεθνείς σχεδιαστές μόδας, που ήταν τακτικοί επισκέπτες του ξενοδοχείου και χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένο design, μετατρέποντας τις σουίτες σε ένα κομψό «ναό» μόδας.
Η καλλιτεχνική εμπειρία του επισκέπτη συνεχίζεται και στους διαδρόμους, όπου εκτίθενται έργα που παρουσιάζουν την ιστορία της μόδας, από το βιβλίο του Δ. Λυμπερόπουλου «Ελληνική Μόδα 1900-2000».
Στον 1ο όροφο, που φιλοξενεί έργα σύγχρονων φωτογράφων (όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Π. Βασιλόπουλος), θα συναντήσουμε θεματικές εμπνευσμένες από τον αστικό ιστό, αλλά και τη φύση και τη σύγχρονη τέχνη, καθιστώντας τη διαμονή του επισκέπτη μια βιωματική εμπειρία. (εικ 5)
Εικόνα 5 – Photo © Red Light Productions

Στον 5ο όροφο που φιλοξενεί έργα σύγχρονων ζωγράφων (όπως η Ιφιγένεια Κορακιανίτου κ.α.), η εμπειρία στο χώρο μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων. (εικ. 6)
Εικόνα 6 – Photo © Red Light Productions

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, Τοποθεσία: Αθήνα, Αρχιτεχνονική Μελέτη: Positive Architects, Κατασκευή: Eleven Constructions, Έτος Ολοκλήρωσης Εργασιών: Μάϊος 2018, Παρουσίαση Κειμένου: Positive Architects, Φωτογράφιση: Red Light Productions