• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Inbetween: a house and a garden for women in Baghere village
8 Σεπτεμβρίου 2021
ΙΚΕΑ και ΔΕΗ προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι για ένα πιο βιώσιμο μέλλον
9 Σεπτεμβρίου 2021

Η Schneider Electric κατακτά την 1η θέση στον κλάδο για τη βιωσιμότητα από τον οργανισμό αξιολόγησης ESG ζητημάτων, Vigeo Eiris

9 Σεπτεμβρίου 2021
Κατηγορίες
  • Εταιρικά Νέα
Ετικέτες
  • ESG ζητήματα
  • βιωσιμότητα
  • επιχειρήσεις
  • κατάταξη

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έλαβε την πρώτη θέση για τις επιδόσεις της στον κλάδο της από την Vigeo Eiris (V.E), τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων (ESG) και μέλους του Ομίλου Moody‘s.

Η Schneider Electric συμπεριλήφθηκε, επίσης, μεταξύ των πιο βιώσιμων ηγετών παγκοσμίως στους δείκτες FTSE4Good και Euronext Vigeo Eiris, για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Schneider Electric αναγνωρίστηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο (για το 2021) από το Corporate Knights Global 100 Index.
Η πρόσφατη κατάταξη από την V.E και η ένταξη στον δείκτη FTSE4Good αποδεικνύουν έμπρακτα τις συνεχείς προσπάθειες του Ομίλου για την επίτευξη βιωσιμότητας, που φαίνονται από την πρόσφατη έκθεση προόδου του πρώτου εξαμήνου.
Στόχος της Schneider Electric είναι ο καθορισμός και η προώθηση των στόχων του Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025 που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η έκθεση ανέδειξε ορισμένες βασικές επιτυχίες του Ομίλου, όπως το γεγονός ότι το 91% των 1000 κορυφαίων προμηθευτών του προσχώρησαν πρόσφατα στο «Zero Carbon Project», το οποίο στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους έως το 2025. Μέχρι σήμερα, η Schneider Electric έχει βοηθήσει τους πελάτες της να εξοικονομήσουν 302 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO₂ από το 2018, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειές τους στην επίτευξη των δικών τους στόχων βιωσιμότητας.
Η V.E τοποθετεί την Schneider Electric πρώτη στον τομέα των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και εξοπλισμού μεταξύ των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη με βαθμολογία 71/100 (έναντι μέσου όρου του κλάδου 39/100) , αυξάνοντας την απόδοσή της κατά πέντε μονάδες από το προηγούμενο έτος.
Η V.E. διεξάγει την συγκεκριμένη αξιολόγηση κάθε δύο χρόνια με βάση πληροφορίες που καλύπτουν 23 τομείς ενδιαφέροντος, οι οποίες κυμαίνονται από την κλιματική αλλαγή, την υγεία, την ασφάλεια και τα περιβαλλοντικά ζητήματα έως τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.
Λόγω αυτής της βαθμολογίας, η Schneider Electric επιβεβαίωσε, επίσης, την ένταξή της στους δείκτες της Euronext V.E: World 120, Europe 120, Eurozone120 και France 20, που αποτελούνται από τις εταιρείες με την υψηλότερη κατάταξη ως προς τις επιδόσεις τους στην εταιρική ευθύνη.
Επιπλέον, ο δείκτης FTSE4Good, που κατατάσσει τις κορυφαίες εταιρείες δύο φορές το χρόνο όσον αφορά στις πρακτικές ESG και τη διαφάνεια, περιλάμβανε την Schneider Electric για έκτη χρονιά μετά την πρώτη εξαμηνιαία ανασκόπηση για το 2021. Ο Όμιλος σημείωσε 4,5/5, σε σύγκριση με τον μέσο όρο 2,1, διατηρώντας τη βαθμολογία του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
c

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμή τεχνολογίας τσιμέντου μειωμένου άνθρακα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Aper (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Το σύγχρονο ιταλικό design βρίσκει τον χώρο του στο Àper


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Metron S.A. (ΔΤ)

16 Απριλίου 2026

Silver διάκριση για τη Mέτρον Α.Ε. στα PR Awards για την καμπάνια των 30 χρόνων


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

IFAT 2026: Η Wilo παρουσιάζει ολιστικές λύσεις σε ολόκληρο τον κύκλο του νερού


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Πύργος Πειραιά – Open House Athens (ΔΤ)

8 Απριλίου 2026

O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Η fischer αναπτύσσεται με τα συστήματα στερέωσης και λειτουργεί ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές επιρροές


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.