• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμή τεχνολογίας τσιμέντου μειωμένου άνθρακα
20 Απριλίου 2026
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την περιβαλλοντική προστασία της Γυάρου (χάρτης)
20 Απριλίου 2026

«Πράσινο» φως για την επέκταση ποδηλατοδρόμου στα Βριλήσσια – Έργο 1,37 εκατ. ευρώ

20 Απριλίου 2026
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • ανάπλαση
  • Βριλήσσια
  • επέκταση
  • ποδηλατόδρομος

Την προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση και επέκταση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου επί της οδού 25ης Μαρτίου στα Βριλήσσια, ύψους 1,37 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, κ. Γιάννη Πισιμίση και τον Πρόεδρο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.», κ. Δημήτρη Φραγκάκη, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης σε τμήμα της 25ης Μαρτίου μήκους 730 μέτρων και σε έκταση συνολικά 11,7 στρεμμάτων, σε μια περιοχή υψηλής επισκεψιμότητας, πλησίον του σταθμού του Προαστιακού και της κεντρικής πλατείας της πόλης. Ειδικότερα, θα ανακατασκευαστεί πλήρως το οδόστρωμα με νέα ασφαλτόστρωση, σήμανση, πεζοδρόμια με «οδηγούς» τυφλών και φρεάτια ομβριών, ενώ σε όλο το μήκος των έργων θα δημιουργηθεί ειδική ζώνη πλάτους 2 μέτρων αποκλειστικά για την κίνηση ποδηλάτων και πεζών. Παράλληλα, θα γίνει φύτευση δέντρων και θάμνων σε παρτέρια με τοποθέτηση αρδευτικού συστήματος, ενώ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης παραπλεύρως της οδού.
«Η επέκταση του ποδηλατοδρόμου στα Βριλήσσια αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων που υλοποιούμε με συνέπεια σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση σε έργα με ουσιαστικό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Παράλληλα, επενδύουμε στρατηγικά στην προώθηση του ποδηλάτου και των ήπιων μορφών μετακίνησης, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και ανθρώπινο αστικό περιβάλλον για όλους.
Στον Δήμο Βριλησσίων, το σύνολο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται από την Περιφέρεια Αττικής αγγίζει τα 15,5 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας έμπρακτα τη βούλησή μας να επενδύσουμε σε υποδομές που ενισχύουν την ασφάλεια, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Πατήματος, παρεμβάσεις αναβάθμισης του οδικού δικτύου, καθώς και έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού σχολικών και δημοτικών υποδομών. Πρόκειται για ένα συνεκτικό πλέγμα δράσεων που απαντά σε χρόνιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πιο λειτουργική και βιώσιμη πόλη.
Η άψογη και αποτελεσματική συνεργασία με τον φίλο Δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ταχεία υλοποίηση των έργων, με κοινό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».
Από πλευράς του, ο κ. Πισιμίσης, δήλωσε: «Η επέκταση του ποδηλατόδρομου στην 25ης Μαρτίου, ένα μεγάλο έργο για την πόλη μας, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και της Περιφέρειας Αττικής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η πόλη μας θα αποκτήσει ένα έργο υποδομής, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ένας συνεκτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα διατρέχει τον αστικό ιστό των Βριλησσίων, ώστε να δώσουμε πραγματικά μια πολύ απτή ώθηση στην εναλλακτική, βιώσιμη κινητικότητα μέσα στην πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά για την άψογη συνεργασία που έχουμε και για την εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη για ολόκληρη την πόλη μας».

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Βριλησσίων (ΔΤ)

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ιλίου (ΔΤ)

16 Απριλίου 2026

Παραδόθηκε το Νέο Ανοιχτό Πάρκο Άθλησης στον Δήμο Ιλίου


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Σε τροχιά ΕΣΠΑ η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και το ξύλινο ντεκ στην παραλία Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Σύγχρονο πάρκο ποδηλασίας με πίστα για skateboard θα κατασκευαστεί στα Γιαννιτσά


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Χρηματοδότηση, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κοζάνης


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Η ανάπτυξη στο Ελληνικό, οι πόλεις των 15 λεπτών και η καθημερινή λειτουργικότητα


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Άνοιξε για τους πολίτες η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετά από 6 χρόνια ανάπλασης


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.