• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Δήμος Γρεβενών: Επιπλέον 3,5 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών υποδομών
2 Ιανουαρίου 2025
Μεσσηνία: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Φιλιατρών – Έργο 2,26 εκατ. ευρώ που αναβαθμίζει την περιοχή
2 Ιανουαρίου 2025

Προχωρά το project της δημιουργίας υδάτινου πάρκου στο λιμάνι του Βόλου

2 Ιανουαρίου 2025
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • έγκριση
  • υδάτινο πεδίο
  • υδροπλάνα
  • χωροθέτηση

Με έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Αεροναυτιλίας και αεροδρομίων της Γενικής Διεύθυνσης Αεροπορικών Δραστηριοτήτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός του υδάτινου πεδίου στον λιμένα Βόλου.

Έγκριση δόθηκε και από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού λαμβάνοντας υπόψιν τους Νόμους, την επιστολή του ΟΛΒ και της Εταιρείας «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» καθώς και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη στις 9 Οκτωβρίου 2024 από τον Διοικητή της 111 ΠΜ και την εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.».
Οι υπό χωροθέτηση διάδρομοι προσθαλάσσωσης – αποθαλάσσωσης δύο συνολικά, βρίσκονται στον λιμένα Βόλου και οι δύο διάδρομοι ακολουθούν τον ίδιο γενικό προσανατολισμό. Η εσωτερική οριζόντια επιφάνεια των διαδρομών είναι στο μεγαλύτερο μέρος της καθαρή από φυσικά εμπόδια με εξαίρεση μικρά τμήματα του δυτικού (Λόφος Αϊβαλιώτικων) και τμήμα του ανατολικού (Λόφος Γορίτσα) της τομέα. Το μήκος των προτεινόμενων διαδρόμων είναι 790μ.
Το συγκεκριμένο μήκος, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και τις επιχειρησιακές ανάγκες των πτητικών μέσων που κατά κύριο λόγο θα επιχειρούν είναι επαρκές. Οι πτήσεις από και προς το υδάτινο πεδίο θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον Νόμο όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και με τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει κάθε φορά η αρμόδια μονάδα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Λόγω της εγγύτητας του υδάτινου πεδίου με τον λιμένα Βόλου, θα πρέπει να διασφαλίζεται η καθαρότητα της επιφάνειας των διαδρομών προσθαλάσσωσης / αποθαλάσσωσης από την παρουσία πλεούμενων κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης πτήσεων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωκράτης Αναγνώστου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την παραπάνω θετική εξέλιξη κι όπως δήλωσε: «Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών τόσο από πλευράς του Οργανισμού Λιμένος Βόλου όσο και από πλευράς της Hellenic Seaplanes, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό της πόλης κι όχι μόνο.
Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για το υδάτινο πεδίο στο λιμάνι του Βόλου, πλέον μπαίνει κι ο Βόλος δυναμικά στο δίκτυο υδατοδρομίων. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έγκριση για πτήσεις που λάβαμε, αναμένουμε να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα και στο λιμάνι μας.
Είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και ο Βόλος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΤΑΙΠΕΔ

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Mandarin Oriental, Costa Navarino (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Mandarin Oriental, Costa Navarino και Line Athens επαναπροσδιορίζουν την τέχνη του fine drinking


Διαβάστε το άρθρο
16 Απριλίου 2026

Το φημισμένο ιταλικό εστιατόριο Barolo έρχεται στο Patmos Aktis


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: LXR Hotels & Resorts (ΔΤ)

14 Απριλίου 2026

Το Sandblu Santorini επιστρέφει ως το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο στην Cook’s Club στην Κέρκυρα | Πηγή φωτογραφίας: Domes Resorts - Casa Collective (ΔΤ)

8 Απριλίου 2026

Η Domes Resorts αποκτά την Casa Collective – Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων lifestyle hotel brands


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

ΕΤΑΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία Κομοτηνής


Διαβάστε το άρθρο
3 Απριλίου 2026

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030 υλοποιεί η Bluegr Hotels & Resorts


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.