Αστικές Αναπλάσεις
«Πρασινίζουμε το Γκρίζο»: Ο «πράσινος» διαγωνισμός της Αθήνας ξεκινά
kataskevesktirion.gr
Ο Δήμος Αθηναίων και το This is Athens ξεκινάνε τον πιο «πράσινο» διαγωνισμό της πόλης σε συνεργασία την Οργάνωση Γη. Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.
Αφού φωτογραφίσουν την «πράσινη γωνιά» τους και την «ανεβάσουν» στην ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo, μπορούν να κερδίσουν δώρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και όμορφης πόλης.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας αναφέρει: «Μέσα από τον διαγωνισμό “Πρασινίζουμε το Γκρίζο”, θέλουμε να κινητοποιήσουμε πιο ενεργά και δυναμικά τους πολίτες. Στο χέρι μας είναι να γίνει η Αθήνα πιο πράσινη, πιο ανθεκτική, πιο βιώσιμη. Καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετέχουν. Πρασινίζοντας τα μπαλκόνια και τις αυλές μας, δημιουργούμε ανάσες δροσιάς, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στη συνολική αναβάθμισή της πόλης μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά».
Ανεβάστε φωτογραφίες με την «πράσινη γωνιά» σας από 10 Απριλίου έως 10 Μαΐου. Οι καλύτερες συμμετοχές θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Μαΐου. Η βράβευση των νικητών θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης.
1ο Βραβείο:
-
Δώρα αξίας 800 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson.
2ο Βραβείο:
-
Δώρα αξίας 500 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson.
3ο Βραβείο:
-
Δώρα αξίας 250 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson.
Οι 10 επόμενες καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν δώρα αξίας 90 € (έκαστη) από την Gardena.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.
Κεντρική φωτογραφία: Το πάρκο τσέπης στο Χαϊδάρι | Πηγή: Δήμος Αθηναίων & P&G
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
Νέα «εποχή» για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων Πειραιά – Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης
2
Σεπ
2026
Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας
2
Σεπ
2026
Εγκρίθηκε η μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του Άλσους Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια
1
Σεπ
2026
Φαληρικός Όρμος: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το νέο, πρότυπο Μητροπολιτικό Πάρκο «AENAON»
1
Σεπ
2026
Μαγούλα: Η πλατεία Στάμου περνά από τα σχέδια στα έργα – Tι περιλαμβάνει η ανάπλαση;
31
Αυγ
2026



























