• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Silver διάκριση στην κατηγορία EKE για τον Όμιλο Druckfarben Hellas στα Packaging Awards!
6 Οκτωβρίου 2023
Η συμβολή των κοινόχρηστων χώρων στην ξενοδοχειακή εμπειρία
6 Οκτωβρίου 2023

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου βιοκλιματικού στεγάστρου στην Αγορά του Πειραιά

6 Οκτωβρίου 2023
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • αγορά Πειραιά
  • ανάπλαση
  • βιοκλιματικό στέγαστρο
  • σχέδια

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης παρουσίασε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και σε καταστηματάρχες της περιοχής, τα τελικά σχέδια του νέου βιοκλιματικού στεγάστρου, το οποίο θα τοποθετηθεί στην αγορά τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον εμβληματικό Πύργο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μια σημαντική ανάπλαση που σχεδίασε η Δημοτική Αρχή Πειραιά, την οποία θα εκτελέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά «Πειραιάς Plus».
Πρόκειται για το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο, το οποίο θα  τοποθετηθεί στην αγορά τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον Πύργο, το οποίο αποτελείται από μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία, καθώς και από φωτοβολταϊκά σώματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον φωτισμό του. Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, καθώς και οι δρόμοι που είναι γύρω από τον Πύργο και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της αγοράς του Πειραιά.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.),  θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και παρόντες ήταν επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, κ. Ηλίας Σαλπέας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Γιώργος Βίτσας, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Παρουσιάσαμε στα μέλη  του Εμπορικού Συλλόγου  της πόλης και σε καταστηματάρχες της περιοχής, τα σχέδια του νέου βιοκλιματικού στεγάστρου, μια ανάπλαση την οποία περίμεναν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες για πολλά χρόνια. Πρόκειται για το βιοκλιματικό στέγαστρο της αγοράς μας,  δίπλα στον ανακατασκευασμένο πλέον Πύργο της πόλης, ένα σημαντικό έργο το οποίο θα εκτελέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου “Πειραιάς Plus”. Συναντηθήκαμε με τους επιχειρηματίες και όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες του έργου να ακούσουμε προβληματισμούς και να επιλύσουμε απορίες. Πρέπει να έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και έναν συνεχή διάλογο με τους φορείς της πόλης μας για παρεμβάσεις που αφορούν στη λειτουργία τους».
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Θοδωρής Καπράλος, δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμπληρώνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Πύργου. Είναι μια περιοχή, η οποία θα αναβαθμιστεί συνολικά με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν. Θεωρώ ότι με την άνοδο της κίνησης που υπάρχει στο λιμάνι, με τον Πύργο, ο οποίος μπαίνει πλέον στον εμπορικό χάρτη και με τα πολλά ξενοδοχεία που γίνονται στους γύρω δρόμους, έχουμε λαμπρό μέλλον».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Απριλίου 2026

Σε τροχιά ΕΣΠΑ η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και το ξύλινο ντεκ στην παραλία Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Σύγχρονο πάρκο ποδηλασίας με πίστα για skateboard θα κατασκευαστεί στα Γιαννιτσά


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Χρηματοδότηση, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κοζάνης


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Η ανάπτυξη στο Ελληνικό, οι πόλεις των 15 λεπτών και η καθημερινή λειτουργικότητα


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Άνοιξε για τους πολίτες η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετά από 6 χρόνια ανάπλασης


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη: Σε τί πρόκειται να μεταμορφωθεί;


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.