• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Μαρούσι: Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης του «Πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου» σε πρότυπο πάρκο αναψυχής
2 Αυγούστου 2023
Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σε κτίρια και κατοικίες – Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
2 Αυγούστου 2023

Θεσσαλονίκη: Προχωρούν οι μελέτες ανάπλασης της ζώνης πέριξ του σταθμού μετεπιβίβασης στη Νέα Ελβετία

2 Αυγούστου 2023
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • αναψυχή
  • εκπόνηση
  • έργα πρασίνου
  • μελέτες

Υπογράφηκε χθες  (01/08) η σύμβαση για την ανάθεση των μελετών που αφορούν τον σχεδιασμό της περιμετρικής ζώνης του σταθμού μετεπιβίβασης του μετρό στη Νέα Ελβετία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής, η σχετική διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΣΕΘ.

Η περιοχή μελέτης, κοντά στο πάρκο Νέας Ελβετίας, ανήκει στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι τμήμα μιας ευρύτερης ζώνης, της λεγόμενης νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί την είσοδο του Δήμου από την περιφερειακή οδό, τα ανατολικά προάστια και τον Αερολιμένα «Μακεδονία». Η συνολική έκταση στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ενταγμένη στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ως χώρος πρασίνου.
Η προς ανάπλαση περιοχή αναπτύσσεται περιμετρικά του υπό ολοκλήρωση τερματικού σταθμού «Νέα Ελβετία» του Μετρό Θεσσαλονίκης και του προς διαμόρφωση ομώνυμου σταθμού μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας (πολυτροπικός τερματικός χώρος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς).
Πνεύμονας πρασίνου
Η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει μια σειρά από αναξιοποίητους -σήμερα- και αδιαμόρφωτους κοινόχρηστους χώρους μέσα στο αστικό περιβάλλον. Μετά την ανάπλασή της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πνεύμονα πρασίνου τόσο για την περιοχή όσο και για την πόλη γενικότερα.
Στον σχεδιασμό της περιοχής θα περιλαμβάνονται ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, χώροι στάσης και αναψυχής αλλά και χώροι φύτευσης, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία αισθητική και οικολογική ταυτότητα. Επίσης, θα ληφθεί μέριμνα, ώστε με υδροσυλλογή τα όμβρια ύδατα της λεκάνης απορροής της να επαναχρησιμοποιούνται προς άρδευση και συντήρηση του πρασίνου.
Κ. Ζέρβας: Υπόδειγμα αστικής ανάπτυξης – Η πόλη προχωρά με αισιοδοξία
«Πολύ σύντομα η Νοτιανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης θα έχει τη μορφή που είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν και ονειρεύονται. Δημιουργούμε σε ένα μέχρι χτες νεκρό σημείο χώρους πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής, ποδηλάτου. Πολύ πράσινο για οικογένειες, ηλικιωμένους, παιδιά και κάθε έναν που θέλει ποιοτικό δημόσιο χώρο. Δίνουμε μορφή σύγχρονου αστικού ευρωπαϊκού περιβάλλοντος υψηλών προδιαγραφών και αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα για χιλιάδες δημότες και κατοίκους. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού αλλάζουμε τη ζωή της ευρύτερης περιοχής και την καθιστούμε υπόδειγμα αστικής ανάπτυξης», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «με έργα ουσίας όπως αυτό η πόλη μπορεί να προχωρήσει με αισιοδοξία».
Γ. Τόσκας: Προχωρά ένα άρτιο έργο
«Ένα άρτιο έργο ξεκινά πάντα μέσα από μια ολοκληρωμένη θεώρηση και σχεδιασμό. Η Νέα Ελβετία θα αποτελέσει νομοτελειακά τον βασικό πυρήνα ανάπλασης της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης. Αυτό στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε με κοινή προσπάθεια», παρατήρησε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ertnews.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ηρακλείου Κρήτης (ΔΤ)

8 Μαΐου 2026

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Πάρκου Ερυθραίας στο Ηράκλειο Κρήτης – Παραδίδεται τον Ιούλιο


Διαβάστε το άρθρο
7 Μαΐου 2026

Νέο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων στο Χαλάνδρι – Δρομολογούνται αναπλάσεις συνολικού ύψους 26,5 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
6 Μαΐου 2026

Δυο έργα ανάπλασης ύψους 2,11 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Δήμος Παύλου Μελά

5 Μαΐου 2026

Εγκαινιάζεται το Μουσείο με τα ευρήματα του μετρό στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά


Διαβάστε το άρθρο
30 Απριλίου 2026

Παιανία: Έργο αστικής ανάπλασης, ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, στην παραρεμάτια περιοχή του ρέματος Επισκοπής


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας (ΔΤ)

29 Απριλίου 2026

Νέος δημόσιος πολυχώρος άθλησης στην Άνω Γλυφάδα


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.