Σε χώρο πρασίνου αναψυχής και αθλητισμού, μετατρέπεται το παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαιας. Μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ολοκληρώθηκε η μελέτη του εστιατορίου – αναψυκτηρίου, έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
Όπως αναφέρται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής πρόκειται για ένα άρτια σχεδιασμένο βιοκλιματικό κτίριο και θα μπορεί να φιλοξενεί 150-200 άτομα. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι με φυτεμένο χώμα και με αισθητική απόλυτα εναρμονισμένη με το πράσινο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 2-3 χρόνια.
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Η ανάπλαση του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης είναι ένα έργο μοναδικό καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε ανάπλαση παλιού νεκροταφείου σε χώρο αναψυχής και αθλητισμού. Έως στις αρχές του καλοκαιριού αναμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη προϋπολογισμού 590.000 €. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κόστος που θα απαιτηθεί για την ανάπλαση των 46 στρεμμάτων προκειμένου να διεκδικήσουμε τα χρήματα αυτά από την πολιτεία και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη