• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Διαβούλευση για έργα 50 εκατ. ευρώ σε 14 επιχειρηματικά πάρκα
13 Σεπτεμβρίου 2023
CHIOTIS OTTICA: Ένα κατάστημα οπτικών ειδών στην Αριδαία αναδεικνύει την ανεπιτήδευτη κομψότητα του μινιμαλισμού
14 Σεπτεμβρίου 2023

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κτίριο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό – Θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ!

13 Σεπτεμβρίου 2023
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • ΑΜΕΑ
  • Ελληνικό
  • κτιριακό έργο
  • μετεγκατάσταση

Η LAMDA Development ολοκλήρωσε με αποκλειστικά δική της δαπάνη, ύψους 15 εκ. ευρώ, και παραδίδει εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινώσει, κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία.

Το πρότυπο αυτό κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα της LAMDA Development, η οποία δεσμεύτηκε και ανέλαβε την ευθύνη το πρώτο κτίριο που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό, να γίνει το νέο σπίτι ευάλωτων συμπολιτών μας.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)

Τα 4 σωματεία, που στεγάζονταν εντός Ελληνικού σε πρόχειρες και ανεπαρκείς για τις ανάγκες τους εγκαταστάσεις μόλις 2.500 τ.μ., μετακομίζουν, εντός του Σεπτεμβρίου του 2023 – με τα έξοδα μεταφοράς τους να αναλαμβάνει και πάλι εξ’ ολοκλήρου η LAMDA Development – σε ένα κτιριακό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο για εγκαταστάσεις Κοινωνικής Φροντίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)

Με συνολική δόμηση 11.500 τ.μ., σε οικόπεδο 7.400 τ.μ. το οποίο έχει ήδη αποδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη, Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το νέο Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία, διαθέτει μοναδικό περιβάλλοντα χώρο και η δημιουργία του έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και ένα νέο τρόπο ζωής, πιο εύκολο, περισσότερο λειτουργικό και εξωστρεφή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που χρειάζονται, αλλά και δικαιούνται τη βέλτιστη φροντίδα.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)

Η LAMDA Development ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και των υπηρεσιών του στην υλοποίηση αυτού του οραματικού έργου με προορισμό τη φιλοξενία των 4 σωματείων, καθώς και τα 4 σωματεία για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.
Ο CEO της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Το 2022 σε ειδική εκδήλωση παρουσιάσαμε τα σχέδια του κτιρίου, όπου θα στεγαστούν τα 4 Σωματεία ΑμεΑ και δεσμευτήκαμε ότι εντός του 2023, θα παραδώσουμε ένα κτίριο, έτσι ακριβώς όπως το ονειρεύονταν εκείνοι. Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, επειδή το πρώτο κτίριο του Ελληνικού συνδέεται με τις ανθρώπινες αξίες και τον πολιτισμό της καθημερινότητας».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

18 Μαΐου 2026

Κενό κτιριακό απόθεμα: Ευκαιρία για αναζωογόνηση των αστικών κέντρων και βιώσιμη ανάπτυξη


Διαβάστε το άρθρο
15 Μαΐου 2026

Ακίνητα: Αύξηση 3,7% στις τιμές της Ελλάδας – Η «ακτινογραφία» της REMAX Ελλάς για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια


Διαβάστε το άρθρο
15 Μαΐου 2026

Κοινωνική αντιπαροχή: Kαθορίζονται με ΚΥΑ οι όροι και οι ρήτρες για τις συμβάσεις


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Meliá Hotels International (ΔΤ)

14 Μαΐου 2026

Το INNSiDE Crete Elounda υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες


Διαβάστε το άρθρο
14 Μαΐου 2026

Η Αττική αναδεικνύεται σε κορυφαίο επενδυτικό προορισμό της Μεσογείου για luxury real estate


Διαβάστε το άρθρο
14 Μαΐου 2026

Oριστικός ανάδοχος για τη λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.