• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Υψηλή αισθητική και μεγάλη διάρκεια ζωής στα κτιριακά έργα με τη χρήση δομικών κεραμικών προϊόντων της ΚΕΒΕ
20 Φεβρουαρίου 2023
PRODEA Investments: Αρωγός στο έργο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
20 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης στη Γλυφάδα

20 Φεβρουαρίου 2023
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • αναπλάσεις
  • δάπεδα
  • κυβόλιθοι
  • φωτισμός led

Αναμορφώθηκε η πλατεία Κονίτσης στη Γλυφάδα, καθώς και η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «H Ρωμανία», η οποία βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Στο σημείο δημιουργήθηκε μια νέα, πολύχρωμη παιδική χαρά, ενώ τοποθετήθηκαν παγκάκια, νέες φυτεύσεις, καινούργια παρτέρια με θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα και φωτισμός LED.

«Εδώ στην Πλατεία Κονίτσης, θέλαμε να τα πετύχουμε όλα μαζί: Και μια νέα, όμορφη πλατεία και μια σύγχρονη και ποιοτική παιδική χαρά και το πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» των Ποντίων της Γλυφάδας και πολύ περισσότερο πράσινο συνολικά. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μπόλικη δουλειά, τα καταφέραμε! Παντού σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, παντού προσεγμένες κατασκευές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Κάθε σημείο και κάθε γωνιά άλλαξε με μεράκι: Νέες φυτεύσεις, καλλωπισμός, ανασχεδιασμός όπου χρειαζόταν, καινούργια παρτέρια με εκατοντάδες θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα κ.ά. Το πράσινο αυξήθηκε με δεκάδες νέα μεγάλα δέντρα, ο φωτισμός είναι πια LED τελευταίας γενιάς, τα καθιστικά και ο αστικός εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργια, τα παιχνίδια πρωτότυπα και φυσικά ασφαλή για όλα τα παιδιά».
«Η ανάπλαση της Πλατείας Κονίτσης αναβαθμίζει την ευρύτερη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέρει ταυτόχρονα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους και ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους. Από σήμερα η παιδική χαρά λειτουργεί κανονικά! Ο δε χώρος που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας “H Ρωμανία”, παραδίδεται σύντομα αναβαθμισμένος και ολοκαίνουργιος, όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο που έκλεισε πέρυσι 30 χρόνια ζωής και ο οποίος με την παρουσία του και τις δράσεις του τιμά τους Ποντίους και φυσικά τη Γλυφάδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλους όσοι εργάστηκαν και για αυτή την ανάπλαση. Συνεχίζουμε».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας (ΔΤ)

29 Απριλίου 2026

Νέος δημόσιος πολυχώρος άθλησης στην Άνω Γλυφάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: ΟΛΠ Α.Ε. (ΔΤ)

29 Απριλίου 2026

Νέο Πάρκο ΟΛΠ: Θεμέλιος λίθος για τον νέο πνεύμονα πρασίνου στον Πειραιά


Διαβάστε το άρθρο
29 Απριλίου 2026

Ξεκινά η ανάπλαση της Λ. Αργυρουπόλεως – Στα 2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Αθηναίων (ΔΤ)

28 Απριλίου 2026

Προχωρούν οι εργασίες για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων στον Ελαιώνα


Διαβάστε το άρθρο
27 Απριλίου 2026

Η πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Delphi Economic Forum

24 Απριλίου 2026

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού ως μοντέλο για τον σχεδιασμό αστικών πράσινων χώρων


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.