• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Σπήλαια Διρού Λακωνίας: Εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων
13 Μαΐου 2026
Empiria Group: Δυναμικό ξεκίνημα το 2026 παρά τις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις
13 Μαΐου 2026

Λάμψα: Δάνειο €19,5 εκατ. για την επέκταση του Elatos Resort στον Παρνασσό

13 Μαΐου 2026
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • δανειοδότηση
  • εγκαταστασεις
  • επέκταση
  • ξενοδοχεία

Χρηματοδότηση σχεδόν 19,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Elatos Resort & Health Club στον Παρνασσό εξασφάλισε η Λάμψα σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση. Μέσω της 100% θυγατρικής Έλατος ΙΚΕ, ο όμιλος υπέγραψε 15ετές δάνειο με την Εθνική Τράπεζα και το ελληνικό δημόσιο, με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η επένδυση εντάσσεται στις δράσεις «εξωστρέφεια» και «πράσινη μετάβαση», ενισχύοντας τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου στον ορεινό και βιώσιμο τουρισμό υψηλών προδιαγραφών.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» (εφεξής καλουμένη ως «Εταιρεία»), σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και την παράγραφο 4.1.1 περ.6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:
  • Η κατά 100% θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», υπέγραψε σήμερα, την 12.05.2026, σύμβαση χρεολυτικού δανείου με το πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και το Ελληνικό Δημόσιο συνάπτοντας σύμβαση ποσού 19.485.397 ευρώ, διάρκειας δεκαπέντε (15) ετών από την πρώτη εκταμίευση, με σκοπό την κάλυψη μέρους του Επιλέξιμου Επενδυτικού Κόστους για την υλοποίηση στην Ελλάδα της Επιλέξιμης Επένδυσης που αφορά στην επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας “Elatos Resort & Health Club” που βρίσκεται στη θέση Ίταμος, της Κοινότητας Επταλόφου, της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
  • Το έργο εντάσσεται στις Επιλέξιμες Δράσεις «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» και «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» και κρίθηκε επιλέξιμο να χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), σύμφωνα με τη διαδικασία έγκρισης τελικών αποδεκτών και επιλέξιμων επενδύσεων, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί και με ίδια διαθέσιμα της Τράπεζας.
  • Η Εταιρεία συμβλήθηκε σήμερα, την 12.05.2026, ως Εγγυήτρια στην ανωτέρω σύμβαση χρεωλυτικού δανείου υπέρ της ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ προς εξασφάλιση κάθε απαίτησης της Τράπεζας από τη Σύμβαση Δανείου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση κάθε χρεωστικού υπολοίπου της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίου, τόκων, εξόδων και λοιπών επιβαρύνσεων.
  • Η διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης θα ισχύει μέχρι την πλήρη εξόφληση του Δανείου και θα καλύπτει κάθε απαίτηση της Τράπεζας από κεφάλαιο, τόκους, τόκους υπερημερίας, έξοδα, δαπάνες και λοιπά κονδύλια, ακόμη και σε περίπτωση παράτασης της διάρκειας ή τροποποίησης των όρων του δανείου.
  • Η εταιρεία επισημαίνει ότι η παροχή της εγγύησης εξυπηρετεί το εταιρικό συμφέρον, καθώς η ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ αποτελεί κατά 100% θυγατρική της, με συνυφασμένα οικονομικά συμφέροντα και κοινό επιχειρηματικό σχεδιασμό.
  • Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν απαιτείται ειδική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου για την παροχή της εγγύησης, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις της εξαίρεσης της παρ. 3 περ. ε’ του άρθρου 99 Ν. 4548/2018.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Neptune Luxury Resort (ΔΤ)

13 Μαΐου 2026

Neptune Luxury Resort: Με ανανεωμένη αισθητική και νέες αναβαθμισμένες εμπειρίες υποδέχτηκε τη σεζόν 2026


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Parilio, a Member of Design Hotels στην Πάρο | Πηγή φωτογραφίας: Empiria Group (ΔΤ)

13 Μαΐου 2026

Empiria Group: Δυναμικό ξεκίνημα το 2026 παρά τις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις


Διαβάστε το άρθρο
12 Μαΐου 2026

Χωροταξικό για Τουρισμό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 12 ερωτοαπαντήσεις


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Four Seasons (ΔΤ)

12 Μαΐου 2026

Το Four Seasons Hotel Mykonos έρχεται να αλλάξει τον χάρτη της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Summer Senses Luxury Resort (ΔΤ)

7 Μαΐου 2026

Νέα σεζόν για το Summer Senses Luxury Resort με αναβαθμισμένες εμπειρίες φιλοξενίας και γευσιγνωσίας


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος Sani/Ikos (ΔΤ)

4 Μαΐου 2026

Ikos Kissamos: Ντεμπούτο για τη μεγαλύτερη επένδυση πολυτελούς φιλοξενίας στην Κρήτη των 220 εκατ.


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.