• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Οριακή μείωση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Ιούλιο
4 Σεπτεμβρίου 2024
Normless Architecture Studio revives a 1930s-era stone house in Meteora, Greece with contemporary touches
4 Σεπτεμβρίου 2024

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου για 40 έτη – Η τελική συμφωνία

4 Σεπτεμβρίου 2024
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • αξιοποίηση
  • επενδύσεις
  • μαρίνες
  • παραχωρηση

«Έπεσαν» οι υπογραφές της σύμβασης για την παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου για 40 έτη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ και αφετέρου της εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ ΠΥΛΟΥ Α.Ε. ως Παραχωρησιούχου και των μετόχων της, D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε., έναντι ανταλλάγματος ύψους 1,5 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κα. Βασιλική Κουτσούκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης, o Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, ο Regional Director Ελλάδος της D-Marin, κ. Ιωάννης Κουτσοδόντης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κ. Ευγένιος Δενδρινός.
Η συνολική αξία της συμφωνίας περιλαμβάνει εφάπαξ καταβολή κατά την έναρξη της παραχώρησης και επιπλέον ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της Μαρίνας. Ο Παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει τα επόμενα έτη επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της Μαρίνας Πύλου.
Η Μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 130 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8 έως 30 μέτρα.
Η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Η σύμβαση για την παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου επισφραγίζει την δέσμευση μας για την ποιοτική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, προσφέροντας υποδομές υψηλών προδιαγραφών και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας διεθνώς. Η ανάπτυξη της Μαρίνας Πύλου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για το δίκτυο των μαρινών, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό ιστιοπλοΐας και yachting στη Μεσόγειο αλλά και σε ένα σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα, στο Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του σχεδιασμού του δικτύου των τουριστικών λιμένων, στοχεύουμε στη διασύνδεση των μαρινών με τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας για την ενίσχυση και την διαφοροποίηση της τουριστικής εμπειρίας, την προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών, την οικονομική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί ένα επενδυτικό σχήμα με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση τουριστικών λιμένων αναλαμβάνει την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου. Με σημαντικές επενδύσεις, η μαρίνα θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια βελτιώνοντας αισθητά την εμπειρία των χρηστών και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, η οποία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Η αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου εντάσσεται στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη ενός δικτύου τουριστικών λιμένων υψηλών προδιαγραφών στη Δυτική Ελλάδα με την αναβάθμιση υφιστάμενων, στην Πύλο και το Αργοστόλι, και τη δημιουργία νέων στην Κέρκυρα. Τα έργα αυτά θα προσφέρουν μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων».
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, τόνισε: «Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ποιοτική αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, από τον Όμιλο του Υπερταμείου.  Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Πύλου η αξιοποίηση της μαρίνας έρχεται σε συνέχεια σημαντικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή που μεταξύ άλλων συντόμως θα περιλαμβάνει και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας που θα ενισχύσει περαιτέρω την δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης με υψηλά ποιοτικά κριτήρια».
Tο μέλος του Δ.Σ. και νόμιμος εκπρόσωπος της Μαρίνα Πύλου Α.Ε. κ. Ιωάννης Κουτσοδόντης, δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για να αναδείξουμε την μαρίνα της Πύλου ανάμεσα στις πιο ελκυστικές μαρίνες στην περιοχή», προσθέτοντας ότι «η D–MARIN, ως κορυφαίος παραχωρησιούχος και διαχειριστής πολυτελών μαρίνων στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, διαχειριζόμενη μεταξύ άλλων τις μαρίνες της Ζέας, της Λευκάδας και των Γουβιών στην Ελλάδα, έχει μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μαρινών που ξεχωρίζουν για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μαζί με την TEMEΣ, έναν στρατηγικό επενδυτή στη Μεσσηνία, στοχεύουμε να καθιερώσουμε την μαρίνα της Πύλου ως μια κορυφαία επιλογή για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τους ταξιδιώτες και να δημιουργήσουμε σημαντική προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την Πύλο αλλά για ολόκληρη την περιοχή και τις τοπικές κοινότητες».

 Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΤΑΙΠΕΔ

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Summer Senses Luxury Resort (ΔΤ)

7 Μαΐου 2026

Νέα σεζόν για το Summer Senses Luxury Resort με αναβαθμισμένες εμπειρίες φιλοξενίας και γευσιγνωσίας


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος Sani/Ikos (ΔΤ)

4 Μαΐου 2026

Ikos Kissamos: Ντεμπούτο για τη μεγαλύτερη επένδυση πολυτελούς φιλοξενίας στην Κρήτη των 220 εκατ.


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Hilton Hotels & Resorts (ΔΤ)

4 Μαΐου 2026

Το Hilton Chania Old Town Resort & Spa καλωσορίζει το L’Occitane en Provence Spa στην καρδιά των Χανίων


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: SWOT Hospitality (ΔΤ)

4 Μαΐου 2026

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ Bain Capital και SWOT Hospitality, μέσω του ξενοδοχείου OMEON Mykonos


Διαβάστε το άρθρο
28 Απριλίου 2026

Elounda Hills: Aktor και Δομική Κρήτης αναλαμβάνουν την υλοποίηση της επένδυσης ύψους €800 εκατ.


Διαβάστε το άρθρο
28 Απριλίου 2026

Νέα χρήση για το ιστορικό Ξενία Άνδρου μέσω 40ετούς μίσθωσης


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.