Το ZéliaHalkidiki, ένα adults–only (16+) resort στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ξαναγράφει τον χάρτη της φιλοξενίας, της γαστρονομίας και της ευεξίας. Εναρμονισμένο με τη γαλήνη του τόπου, στέκεται ήρεμα σε έναν λόφο ανάμεσα σε ελαιώνες, με πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον Όλυμπο στον ορίζοντα.
Το Zélia συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ελάχιστα resorts διεθνώς που φέρουν τη σφραγίδα DestinationbyHyatt – της διακεκριμένης συλλογής πολυτελών resorts της Hyatt παγκοσμίως. Ένα πραγματικό destinationresort, το Zélia της Χαλκιδικής είναι σχεδιασμένο να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, άρρηκτα δεμένες με τον τόπο και τη φύση.
Η φιλοσοφία του barefootluxury προσκαλεί τον επισκέπτη να αφεθεί στην απόλυτη ελευθερία και χαλάρωση· να νιώσει τη θαλασσινή αύρα, να αφουγκραστεί τους ήχους και τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης και να ζήσει αυθεντικές στιγμές, με μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας να τον συνοδεύει σε κάθε στιγμή της διαμονής του.
Πηγή φωτογραφίας: Zélia Halkidiki (ΔΤ)
Με 104 δωμάτια και σουίτες υψηλής boho–luxe αισθητικής, σχεδιασμένα σε γήινες αποχρώσεις και με σεβασμό στο περιβάλλον, το Zélia παντρεύει τη μίνιμαλ κομψότητα με τη φυσική αρμονία. Στο Zélia, η έννοια της ευεξίας αποκτά νέα διάσταση μέσα από yoga και pilates στον ιδιωτικό ελαιώνα του resort, και ολιστικές θεραπείες εμπνευσμένες από τα στοιχεία της φύσης στο AmazoniaSpa.
Στο κομμάτι της γαστρονομίας, το Zélia θέτει νέα πρότυπα. Το Shizen αποτελεί το εμβληματικό εστιατόριο του resort και ίσως το καλύτερο sushirestaurant βόρεια της Αθήνας. Σχεδιασμένο ως ένα μοναδικό Nikkei fusion concept, το Shizen προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία που φέρει την υπογραφή του chef Βασίλη Παπαθεοδώρου. Με μακρά θητεία ως ExecutiveChef του Nobu (Αθήνα, Μόναχο, Παρίσι, Μόσχα), ο Βασίλης έχει ζυμωθεί με την ιαπωνική φιλοσοφία και στο Shizen απογειώνει τη δημιουργικότητά του, παντρεύοντας την ιαπωνική ακρίβεια με την περουβιανή ψυχή. Από το καθιερωμένο Omakase δείπνοκάθε Σάββατο, έως τα signature πιάτα sushi, sashimi και ceviche, κάθε βράδυ είναι μια αποκάλυψη.
Πηγή φωτογραφίας: Zélia Halkidiki (ΔΤ)
Στο Mesogaea, η μεσογειακή κουζίνα ζωντανεύει μέσα από σύγχρονες εκδοχές ελληνικών πιάτων, με υλικά εποχής και έμφαση στο farm–to–table. Κάθε γεύμα γίνεται γιορτή, με συνοδεία κρασιών από τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες της λίστας ZéliaTerraCollection.
Καθώς το καλοκαίρι παραχωρεί νωχελικά τη θέση του στο φθινόπωρο, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος προσφέρουν τον ιδανικό χρόνο για αποδράσεις. Οι ήπιες θερμοκρασίες, η ηρεμία της φύσης και η γαλήνη της Χαλκιδικής δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για weekend αυθεντικής ανανέωσης.
Το ZéliaHalkidikiδεν είναι απλώς ένα resort. Είναι μια ολιστική εμπειρία που συνδυάζει αρχιτεκτονική, φύση, τέχνη, γαστρονομία και wellbeing. Ένας τόπος όπου ο επισκέπτης βρίσκει χώρο, έμπνευση και αρμονία· ένα καταφύγιο barefoot luxury που τον καλεί να ανακαλύψει ξανά την αυθεντική ομορφιά της Χαλκιδικής.