• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Η εταιρεία Olympia Electronics χορηγός στην RSF HELLAS
1 Ιουνίου 2020
Η νέα παγκόσμια καμπάνια της Accor με τίτλο “Reignite the Love of Travel”
1 Ιουνίου 2020

Trastor: Απέκτησε δύο κτίρια γραφείων από την ΑΒΑΞ έναντι 34 εκατ. ευρώ

1 Ιουνίου 2020
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • ακίνητα
  • απόκτηση
  • επενδύσεις
  • κεφάλαια

Στην απόκτηση δύο αυτοτελών κτιρίων γραφείων πρώτης κατηγορίας στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι προχώρησε η Trastor ΑΕΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόκτηση τετραώροφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 21.412 τ.μ. που αποτελείται από χώρους γραφείων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου αρ. 16 και το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €26,8 εκατ.
Το έτερο κτίριο που απέκτησε η εταιρεία είναι ένα τετραώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 4.185 τ.μ. το οποίο αποτελείται από χώρους γραφείων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου αρ. 29 και το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €7,2 εκατ.
Πωλητής των δύο ακινήτων είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε., ένας από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους στη Ελλάδα, η οποία θα παραμείνει ως μισθώτρια εταιρεία στα δυο ακίνητα.
Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των δύο ακινήτων χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων.
Με την ολοκλήρωση της απόκτησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Τάσος Καζίνος, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς, καθώς ολοκληρώσαμε με επιτυχία μία μεγάλη επένδυση. Στην Trastor, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών που μπορεί να προσφέρει η ελληνική αγορά ακινήτων, εφαρμόζουμε το επενδυτικό μας πλάνο και διευρύνουμε περαιτέρω το Χαρτοφυλάκιό μας με την απόκτηση δύο σημαντικών ακινήτων στο Μαρούσι. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τη αναπτυξιακή στρατηγική μας, με εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά ακινήτων».
Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιώντας τη συμφωνία πώλησης των δύο ακινήτων ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή αναμένεται να βελτιώσει τη διάρθρωση του ισολογισμού της εταιρείας ενώ δεν προβλέπεται να έχει ουσιώδη επίδραση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κος. Χρήστος Ιωάννου, προέβη σχετικά στο ακόλουθο σχόλιο:
«Στα πλαίσια της στρατηγικής μας για αποεπένδυση από μη-βασικές λειτουργικές δραστηριότητες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δύο ακινήτων και την ταυτόχρονη σύναψη μακροχρόνιας συνεργασίας με την μίσθωση αυτών από την Trastor AEΕΑΠ, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία. Με την κίνηση αυτή, ενισχύουμε την ταμειακή μας ρευστότητα, μειώνουμε σημαντικά τον δανεισμό μας και επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και την ενέργεια. Παράλληλα, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις, η δυναμική και το αποτύπωμα της εταιρείας διευρύνονται καθώς, μεταξύ άλλων, προχωράμε στην παράδοση τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, ολοκληρώνουμε την κατασκευή των τμημάτων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από Καβάλα μέχρι Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι Καστοριά και εκκινούμε τα έργα του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)».

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2021

Lamda Development: Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων υγρού στίβου στο ΟΑΚΑ


Διαβάστε το άρθρο
16 Απριλίου 2021

ΕΛΣΤΑΤ: Τρίτος εξαγωγικός κλάδος της χώρας το αλουμίνιο


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2021

Αντιστήριξη πρανούς: Βασικοί μέθοδοι κατασκευής και υλικά


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2021

Νόμιμη εγκατάσταση τροχόσπιτου, προκάτ, λυόμενου ή άλλης κατασκευής στο οικόπεδο – Τι ισχύει;


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2021

ΥΠΠΟΑ: Αποδίδεται το Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου, με την έκθεση της συλλογής Λοβέρδου


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2021

Θριάσιο Πεδίο: Παραδίδεται το έργο κατασκευής του πλέον σύγχρονου Εμπορευματικού Κέντρου της χώρας


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2020 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.