ΑΠΕ
Oλοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι»
kataskevesktirion.gr
Υψηλό ενδιαφέρον καταγράφηκε για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», για τα οποία ολοκληρώθηκε, προχθές (15/5) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Ειδικότερα όσον αφορά καθένα από τα προγράμματα:
-
Φωτοβολταϊκά στην Στέγη
Κατατέθηκαν 15.945 αιτήσεις από νοικοκυριά, μεταξύ των οποίων και ευάλωτα, για τα οποία είχε προβλεφθεί ενισχυμένο ποσοστό επιδότησης. Η εξέταση των αιτημάτων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
-
Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι
Υποβλήθηκαν 5.339 αιτήσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων και των επιλαχουσών αιτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν αίτημα στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), εντός 60 ημερών, για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (εφόσον υφίσταται) ή για σύναψη Σύμβαση Σύνδεσης. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους θα απεντάσσεται αυτομάτως.
Στο πρόγραμμα η κατάταξη των αιτήσεων γίνεται βάσει δύο ομάδων προτεραιότητας:
-
Α’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά έως και 10,8kW.
-
B’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά πάνω από 10,8kW και έως 50kW.
Οι αιτήσεις σε κάθε ομάδα κατατάσσονται σύμφωνα με τη χρονική σειρά υποβολής τους. Τα προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Με τα προγράμματα “Φωτοβολταϊκά στην Στέγη” και “Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι” ενισχύουμε οικονομικά τα νοικοκυριά -λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τους αγρότες. Πρόκειται για ακόμη δύο πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στον κύριο στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μείωση του ενεργειακού κόστους προς όφελος των καταναλωτών».
H Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, σημείωσε: «Με τα δύο αυτά προγράμματα φέρνουμε τα οφέλη της πράσινης μετάβασης ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και τον καταναλωτή. Σε συνέχεια των πολιτικών και προγραμμάτων μας για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, τα προγράμματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό ενισχύουν τον στόχο της αύξησης της διείσδυσης “καθαρής” ενέργειας, αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους, μεγιστοποιώντας το κοινωνικό όφελος για όλες και όλους».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: newmoney.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
13
Ιούλ
2026
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Σε διαβούλευση η απόφαση
8
Ιούλ
2026
Άης Στράτης: Διείσδυση ΑΠΕ έως 98% στο ηλεκτρικό σύστημα – Πρότυπο πράσινης μετάβασης
24
Ιούν
2026
Χρηματοδότηση για πράσινη τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα με αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά
9
Ιούν
2026
Ανάσα για τους παραγωγούς ΑΠΕ: Το ΥΠΕΝ εξασφάλισε ενίσχυση για τις μηδενικές τιμές, μετά από συνεννόηση με την Ευρώπη
4
Ιούν
2026
Greenvolt Next: Διπλή ενεργειακή επένδυση στο Royal Hotel & Suites με Solar PPA και Solar EPC
20
Μάι
2026



























