• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Η Bain Capital και o Όμιλος Aquila συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας κορυφαίας πλατφόρμας βιώσιμων data centres στην Ευρώπη
30 Οκτωβρίου 2024
Enterprise Greece: «Πράσινο φως» για 5 μεγάλες επενδύσεις σε τουρισμό, βιομηχανία και κατασκευές
30 Οκτωβρίου 2024

Πηγή φωτογραφίας: METLEN Energy & Metals (ΔΤ)

Metlen: Ολοκλήρωσε την κατασκευή φωτοβολταϊκού της Saint-Gobain στην Ιταλία

30 Οκτωβρίου 2024
Κατηγορίες
  • ΑΠΕ
Ετικέτες
  • Saint-Gobain
  • εργοστάσιο
  • κατασκευή
  • φ/β πάρκο

Η METLEN Energy & Metals ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Vidalengo, στην επαρχία του Μπέργκαμο της Ιταλίας, για λογαριασμό της Saint–Gobain, ενός διεθνούς ηγέτη στον τομέα των βιώσιμων κατασκευών.

Τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου πραγματοποιήθηκαν στις 19 Οκτωβρίου, με την παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και των συνεργατών που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο παράγει πάνω από 7,1 GWh πράσινης ενέργειας ετησίως, ενισχύει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της περιοχής και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2.000 τόνους ισοδύναμου CO₂ κάθε χρόνο.
«Το εργοστάσιο στο Vidalengo είναι ένα σημαντικό έργο για την τοπική οικονομία και την απασχόληση, καθώς αποτελεί και πρότυπο κυκλικής οικονομίας, με την παραγωγή μονωτικών υλικών από ορυκτοβάμβακα, τα οποία προέρχονται από πάνω από 95% φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμμο, νερό και έως 80% ανακυκλωμένο γυαλί, ενώ είναι πλήρως ανακυκλώσιμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saint–Gobain Italia, Gaetano Terrasini.
Ο Gabriele Silva, Asset Manager της METLEN, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην Ιταλία από το 2018 και στοχεύουμε να εγκαταστήσουμε 3,7 GW ισχύος από ανανεώσιμες πηγές τα επόμενα χρόνια. Το έργο στο Vidalengo είναι το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο της METLEN που τίθεται σε λειτουργία στην Ιταλία».

Φωτογραφία από αριστερά: Ο κ. Luca Miotti, CEO – Ren Electric, ο κ. Claudio Bolandrini – Δήμαρχος Caravaggio, ο κ. Gaetano Terrasini – Managin Director – Saint-Gobain Italia και ο κ. Gabriele Silva – Asset Manager – METLEN Energy & Metals | Πηγή: METLEN Energy & Metals (ΔΤ)

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2022, η METLEN και η Saint–Gobain υπέγραψαν συμφωνία πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) μέσω απευθείας γραμμής, με την ενέργεια να παράγεται από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο. Η δεκαετής αυτή συμφωνία (PPA) εξασφαλίζει ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου της Saint–Gobain στο Vidalengo, ενώ παράλληλα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους χάρη στη σημαντική εξοικονόμηση από τέλη δικτύου.
Επιπλέον, η METLEN δραστηριοποιείται στην Ιταλία κυρίως σε έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης, σε περιοχές όπως η Σικελία, η Σαρδηνία, η Καλαβρία, η Καμπανία, το Βένετο, το Λάτσιο, η Ρομάνια και το Αμπρούτσο, με συνολικό pipeline 180 έργων και 3,7 GW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το χαρτοφυλάκιο της METLEN στην Ιταλία περιλαμβάνει 2,4 GW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, 1,1 GW αποθήκευσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 8 MW στο Cheremule (Σαρδηνία) που είναι ήδη σε λειτουργία στο πλαίσιο του «Fast Reserve Service», καθώς και ενός ακόμη έργου αποθήκευσης 84 MW που είναι έτοιμο για κατασκευή (RTB).
Περιλαμβάνει επίσης 310 MW αιολικών πάρκων brownfield υπό ανάπτυξη στη Σαρδηνία, τη Βασιλικάτα και τη Σικελία, καθώς και ένα cluster εγκαταστάσεων παραγωγής πράσινου υδρογόνου περίπου 40 MW στην Απουλία, εκ των οποίων το ήμισυ έχει ήδη λάβει θετική έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (VIA).

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Απριλίου 2026

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για ανανεώσιμες πηγές – αποθήκευση, πολεοδομικές, δασικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις


Διαβάστε το άρθρο
18 Μαρτίου 2026

18 Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Ανακύκλωσης: Γιατί δεν θα δείτε σήμερα αναρτήσεις από τις εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών;


Διαβάστε το άρθρο
6 Μαρτίου 2026

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εγκαθιστά Φωτοβολταϊκό Πάρκο 1,5 MW


Διαβάστε το άρθρο
13 Ιανουαρίου 2026

Greenvolt Next: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού 2,5 MW στο Κέντρο Διανομής της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Δρυμό Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
30 Δεκεμβρίου 2025

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Απόλλων» – Μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ


Διαβάστε το άρθρο
19 Δεκεμβρίου 2025

Green Tank για net billing: Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.