Ειδικές Τεχνολογίες
LG: Παρουσίασε κορυφαίες λύσεις θέρμανσης σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών στην ISH 2023
kataskevesktirion.gr
Η LG Electronics (LG) παρουσίασε τις νέες αντλίες θερμότητας Therma V™ R290 Monobloc και Therma V R32 Split 4 & 6 κιλοβάτ (kW) στην ISH 2023, την κορυφαία εμπορική έκθεση για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό (HVAC).
Η νέα Therma V R290 Monobloc χρησιμοποιεί το ψυκτικό μέσο R290, το οποίο έχει εξαιρετικά χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), ενώ τα αποδοτικά ως προς το χώρο και την ενέργεια μοντέλα Therma V R32 Split 4 & 6 kW ταιριάζουν άριστα σε μικρότερους χώρους και νεόδμητες κατοικίες.
Μια ολοκληρωμένη για το μέλλον λύση HVAC, η Therma V R290 Monobloc της LG, χρησιμοποιεί το ψυκτικό μέσο R290, το οποίο έχει GWP μόλις τρία, για να ανταποκριθεί προκαταβολικά στους κανονισμούς για τα ψυκτικά μέσα που θα τεθούν σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη το 2025 [1].
Η νέα αντλία θερμότητας αέρα της εταιρείας διαθέτει επίσης έναν κομψό σχεδιασμό που της επιτρέπει να εναρμονίζεται με ευκολία με μια μεγάλη ποικιλία εξωτερικών χώρων σπιτιών και κτιρίων. Οι εσωτερικές λειτουργίες του συστήματος καλύπτονται πίσω από μια κομψή μαύρη γρίλια που δίνει την εντύπωση κυματισμών, ενώ η κορυφή, το κάτω μέρος και οι πλαϊνές πλευρές της μονάδας είναι σε έναν εκλεπτυσμένο γκρι τόνο που ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα.
Επιπλέον, η νέα Therma V R290 Monobloc παρέχει εύκολη διαχείριση με εύχρηστο απομακρυσμένο σέρβις. Οι ενημερώσεις λογισμικού και οι ρυθμίσεις εγκατάστασης γίνονται γρήγορα μέσω απομακρυσμένης υποστήριξης, προσφέροντας στους πελάτες μια εμπειρία χρήσης χωρίς ταλαιπωρία. Η απομακρυσμένη διάγνωση του συστήματος είναι επίσης διαθέσιμη μέσω του Building Energy Control (BECON) Cloud της LG. [2]
Επιπλέον, η νέα αντλία θερμότητας παρέχει βελτιωμένη απόδοση θέρμανσης νερού και αξιόπιστη λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα με την παροχή νερού εξόδου θερμοκρασίας έως και 75 βαθμούς Κελσίου, η Therma V R290 Monobloc λειτουργεί αξιόπιστα σε πλήρη ισχύ σε θερμοκρασίες έως και -15 βαθμούς Κελσίου.
Η LG παρουσίασε επίσης τη νεότερη προσθήκη στη σειρά Therma V R32 Split, τη σειρά Therma V R32 Split 4 & 6kW, στην ISH 2023. Τα νέα μοντέλα είναι πιο μικρά σε μέγεθος και ελαφρύτερα σε βάρος από εκείνα της αρχικής σειράς, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλη επιλογή για μικρότερους χώρους και ευκολότερο για τους τεχνικούς HVAC να τα εγκαταστήσουν, επίσης.
Επειδή έχουν μικρή χωρητικότητα, οι λύσεις της σειράς Therma V R32 Split 4 & 6kW δεν απαιτούν μεγάλη ποσότητα ψυκτικού μέσου για να λειτουργήσουν. Ως αποτέλεσμα, οι εσωτερικές μονάδες των προϊόντων απαλλάσσονται από τις απαιτήσεις ελάχιστης επιφάνειας δαπέδου που συνήθως επιβάλλονται στις λύσεις που χρησιμοποιούν ψυκτικό μέσο R32. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό και μπορεί να απλοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία εγκατάστασης.
Ανάλογα με τον τύπο της εσωτερικής μονάδας που επιλέγει ο πελάτης, οι λύσεις Therma V R32 Split 4 & 6kW της LG διατίθενται είτε ως Hydro Box είτε ως Integrated Water Tank (IWT). Σχεδιασμένο με γνώμονα την εξοικονόμηση χώρου, το μοντέλο Hydro Box έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος που δίνει περισσότερες επιλογές τοποθέτησης. Ως μια all–in–one λύση, η Integrated Water Tank (IWT) εξοικονομεί επίσης χώρο εγκατάστασης, καθώς καταργεί την ανάγκη για ξεχωριστή δεξαμενή νερού.
«Χρησιμοποιώντας ψυκτικά μέσα χαμηλού GWP, οι νέες σειρές Therma V R290 Monobloc και Therma V R32 Split 4 & 6kW της LG βοηθούν τους πελάτες μας να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Air Solution της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ψυκτικά μέσα χαμηλού GWP στις λύσεις θέρμανσης, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και την άνεση και προσφέροντας μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων για εμπορικές και οικιακές εφαρμογές».
[1] Η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το F-gas, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2024, είναι πιθανό να απαγορεύσει τις λύσεις Monobloc ASHP με GWP πάνω από 150 μέχρι το 2025.
[2] Η πρόσβαση στο cloud απαιτείται για την απομακρυσμένη ενημέρωση λογισμικού, την απομακρυσμένη ρύθμιση εγκατάστασης και την απομακρυσμένη διάγνωση του συστήματος.
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
27
Αυγ
2026
Η KOSTAL ξεκινά τη διάθεση του αντιστροφέα μπαταρίας PLENTICORE BI 25
24
Αυγ
2026
Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
4
Αυγ
2026
Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC
3
Αυγ
2026
LG: Πιστοποίηση Nvidia AI Factory για τη μονάδα διανομής ψυκτικού υγρού 600 kW
28
Ιούλ
2026
Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
15
Ιούλ
2026




























