• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Στο κτήμα Δασκαλάκη θα μετεγκατασταθούν τα Δικαστήρια Πειραιά
10 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια για το νέο ξενοδοχείο της Domes Resorts στην Χαλκιδική, το πρώτο ξενοδοχείο του brand στη Χαλκιδική και τη Β. Ελλάδα
10 Μαρτίου 2023

Lamda Development: Εισπράξεις άνω των €200 εκατ. από βίλες και διαμερίσματα στο Ελληνικό

10 Μαρτίου 2023
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • βίλες
  • διαμερίσματα
  • προκαταβολές
  • πωλήσεις

Έσοδα που ξεπέρασαν τα €200 εκατ. από τις πρώτες πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Αναλυτικά η εταιρεία έκανε γνωστά τα παρακάτω για τις πωλήσεις:
  • Οικόπεδα για Βίλες (The Cove Villas): έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου €77εκ (50% της αξίας του οικοπέδου). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 7 οικόπεδα, με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου €2εκ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 7 οικόπεδα αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.
  • Riviera Tower: έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 διαμερισμάτων (75% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε €71εκ (20% του τιμήματος). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου €8εκ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023. Οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
  • The Cove Residences (Condos): αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 91% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου €26εκ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας θα ξεκινήσει μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023, όπου και θα εισπραχθεί 25% του συνολικού τιμήματος.
  • Πώληση ακινήτων στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.: σύμφωνα με την από 06.03.2023 Ανακοίνωση της Εταιρείας, καταβλήθηκε την 06.03.2023 η πρώτη δόση συνολικού ποσού περίπου €30εκ αναφορικά με την πώληση από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (α) ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού–Αγίου Κοσμά και (β) ποσοστού 100% του δικαιώματος επιφανείας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού–Αγίου Κοσμά.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω ακίνητα αφορούν τη στρατηγική συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Lamda Development

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, με επένδυση 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Phāea Cretan Malia στην Κρήτη: Πηγή φωτογραφίας: PHĀEA – HIP (ΔΤ)

7 Απριλίου 2026

PHĀEA – HIP: Στρατηγική συμφωνία για το Phāea Cretan Malia στην Κρήτη με επένδυση αναβάθμισης 7 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις και πόσο εύκολα ή δύσκολα διορθώνονται;


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.