• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης, ύψους 12,3 εκατ. ευρώ, υλοποιούνται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
20 Δεκεμβρίου 2022
ZEL: Το νέο πολυτελές ξενοδοχειακό brand από την Meliá Hotels και τον διάσημο τενίστα Rafael Nadal
20 Δεκεμβρίου 2022

Lamda Development: Τους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του κτιρίου ΑμεΑ στο Ελληνικό

20 Δεκεμβρίου 2022
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • ΑΜΕΑ
  • Ελληνικό
  • ολοκλήρωση
  • συγκρότημα κτιρίων

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε, χθες 19/12, μεταξύ του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και της LAMDA Development (100% θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.), με στόχο τα οφέλη της ανάπλασης του έργου του Ελληνικού να διαχυθούν αμεσότερα και ταχύτερα στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το μνημόνιο υπέγραψαν, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε χθες, ο CEO της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο πρώτο συγκρότημα κτιρίων που θα κατασκευάσει η LAMDA Development και θα παραδώσει στο Δήμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης εντός του 2023, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας).
Ο CEO της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώσαμε την πλήρη αναβάθμιση και αναμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Παιανία, στους Θρακομακεδόνες, στον Πειραιά, στο ΟΑΚΑ. Ήταν ένα ακόμη απτό δείγμα για το πώς τα οφέλη του Ελληνικού απλώνονται σε κάθε γωνιά της Αττικής. Το γεγονός αυτό δείχνει παράλληλα τις προτεραιότητες που έχουμε, όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός έχουν ξεχωριστή θέση. Αν υπάρχει κάτι που για εμάς είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Δυσκολίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι λοιπόν, καθώς τέσσερα Σωματεία θα έχουν το δικό τους σπίτι πολύ σύντομα, πριν από το Φθινόπωρο, το οποίο και θα παραδοθεί στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης».
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την αυτοδιοίκηση που δείχνει ότι όταν στηρίζει μεγάλες επενδύσεις με όραμα και θέτει τα δικά της θέλω, ως τοπική κοινωνία, έρχεται η μέρα της δικαίωσης. Οι χρόνοι ολοκλήρωσης του έργου των ΑΜΕΑ είναι ταχύτατοι. Και αυτό είναι το πρώτο κτίριο που παραδίδει τους επόμενες μήνες η Lamda Development στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της, στα παιδιά μας των 4 συλλόγων που βρίσκονται μέσα στο αεροδρόμια. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε προκειμένου η επένδυση να ολοκληρωθεί ομαλά με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η τοπική κοινωνία να βιώσει πολλαπλά οφέλη όπως αυτό το κτίριο και πολλά ακόμα όπως το κτίριο των Ποντίων, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα που θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον Οδυσσέα Αθανασίου και τον Δρ. Σπύρο Ι. Λάτση γιατί υπήρξαν αξιόπιστοι συνομιλητές και έκαναν πράξη αυτά που αξιώσαμε. Απέδειξαν ότι τα λόγια δεν προηγούνται των πράξεων αλλά οι πράξεις προηγούνται των λόγων. Αυτό μας ενώνει ως μια δυνατή ομάδα για το μέλλον».
Μεταξύ άλλων το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπει τα εξής:
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπουλης και η LAMDA Development συμφωνούν ότι η οργανωμένη και συντονισμένη υποστήριξη και η στενή συνεργασία μεταξύ τους είναι οι παράγοντες που θα συμβάλουν στις αποδοτικότερες επιπτώσεις και θα συνεισφέρουν πλέον αποτελεσματικά, σε επίπεδο υποδομών και δράσεων, στην ενίσχυση της πολιτιστικής και οικονομικής ζωής του Δήμου και των τοπικών κοινωνιών.
Τα μέρη συμφωνούν το χρόνο και τη διαδικασία παράδοσης στο δήμο συγκεκριμένων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι εξής:
  • Το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ.
  • Ο χώρος του πάρκου/παιδικής χαράς την Αγίας Παρασκευής.
  • Τρία (3) διατηρητέα κτήρια για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης τοπικών συλλόγων, δημοτικού γηροκομείου και διοικητικών υπηρεσιών στα κτίρια αυτά.
  • Ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Τα οικοδομικά τετράγωνα στα οποία ο δήμος προορίζει την ανέγερση Μεγάρου Ποντίων και Δημαρχείου.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Μερών, η LAMDA Development αναλαμβάνει έναντι του Δήμου να εξασφαλίσει την πρόσβαση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σε συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την ελεύθερη χρήση του σχετικού εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.) μετά την ολοκλήρωση των έργων.
Παράλληλα, η Εταιρεία θα μεριμνήσει ώστε, όταν προκύπτει ανάγκη πρόσληψης, τα βιογραφικά δημοτών και κατοίκων του Δήμου που θα της έχουν υποβληθεί, να αξιολογούνται κατά προτεραιότητα σύμφωνα πάντοτε με τις σχετικές διαδικασίες και πολιτικές της.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Lamda Development

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Ιουνίου 2023

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεχίστηκαν οι υψηλές επιδόσεις και το πρώτο τρίμηνο 2023 – Ισχυρή «ώθηση» από τον κατασκευαστικό κλάδο


Διαβάστε το άρθρο
31 Μαΐου 2023

Η κοινοπραξία Rizzani de Eccher και AVAX σύμβουλοι κατασκευής του Vouliagmenis Mall Complex


Διαβάστε το άρθρο
31 Μαΐου 2023

Trastor: Απέκτησε το πολυώροφο κτήριο γραφείων του πρώην ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου


Διαβάστε το άρθρο
30 Μαΐου 2023

Η ΕΚΤΕΡ αναλαμβάνει έργα αξίας 1 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»


Διαβάστε το άρθρο
29 Μαΐου 2023

Premia Properties: Το εμπορικό κέντρο AthensHeart μετατρέπεται σε «πράσινο» συγκρότημα γραφείων


Διαβάστε το άρθρο
29 Μαΐου 2023

Οι «κρυφές» παγίδες στις μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω προβλημάτων διαμερισμάτωσης – Τι πρέπει να προσέξουμε


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2023 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.