• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Λύσεις και προϊόντα με τεχνολογία αιχμής και υψηλή αισθητική για premium κατασκευές, από την ABB
30 Αυγούστου 2023
Στατιστικά στοιχεία ΣΕΦ: Τα φωτοβολταϊκά αποτέλεσαν το 85% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2022
30 Αυγούστου 2023

Intrakat: Υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση της παλαιάς γέφυρας του ποταμού Αξιού

30 Αυγούστου 2023
Κατηγορίες
  • Εταιρικά Νέα
Ετικέτες
  • αποκατάσταση
  • βλάβες
  • παλαιά γέφυρα
  • φθορές

Νέα σύμβαση υπέγραψε η Intrakat με την «Εγνατία Οδός ΑΕ» για το έργο «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης της δομικής επάρκειας της παλαιάς γέφυρας του δεξιού κλάδου του Αξιού ποταμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για έργο ύψους 13 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο έρχεται να επιλύσει σοβαρά προβλήματα και βλάβες που εμφανίστηκαν σε νευραλγικό σημείο της Εθνικής Οδού, μέσα από την βαριά συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση της δομικής επάρκειας της παλαιάς γέφυρας του Αξιού.
Η παλαιά γέφυρα του δεξιού κλάδου του Αξιού βρίσκεται σε χρήση από το 1973 (για το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη). Οι σχετικές στατικές μελέτες έχουν διαπιστώσει σημαντικές βλάβες, τόσο εξαιτίας των διαφόρων πλημμυρικών φαινομένων του παρελθόντος όσο και της συχνής διέλευσης βαρέων οχημάτων, οι οποίες έχουν μειώσει σε μη αποδεκτό βαθμό τον συντελεστή ασφαλείας της. Η επικινδυνότητα του σημείου είχε οδηγήσει σε περιορισμό των λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και παρεμβάσεις στα όρια ταχύτητας, το επιτρεπόμενο βάρος φορτίων κ.ο.κ., μέτρα τα οποία προκαλούσαν σειρά ζητημάτων οδικής ασφάλειας.
Οι εν λόγω εργασίες, στις οποίες θα προχωρήσει άμεσα η Intrakat, κρίνονται απολύτως απαραίτητες ώστε να επιτευχθεί ένας αποδεκτός συντελεστής δομικής και λειτουργικής ασφάλειας και να αποκατασταθεί η ασφαλής χρήση της γέφυρας από τα διερχόμενα οχήματα. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα θωρακιστεί η γέφυρα έναντι κινδύνου απροειδοποίητης κατάρρευσης, ενώ -παράλληλα- θα αρθούν τα επώδυνα μέτρα περιορισμού φορτίου που παρεμποδίζουν δραματικά την απρόσκοπτη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, καθώς και οι περιορισμοί της κυκλοφοριακής συνέχειας μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού Τομέα της Εγνατίας Οδού στο νευραλγικό οδικό τμήμα Α/Κ Κλειδιού – Α/Κ Καλοχωρίου.
c

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Μαΐου 2025

Bronze διάκριση για την LG Business Solutions στα Tourism Awards 2025


Διαβάστε το άρθρο
15 Μαΐου 2025

Χρυσό βραβείο για την Europa Profil Αλουμίνιο στα PR Awards 2025


Διαβάστε το άρθρο
14 Μαΐου 2025

KRAFT Paints: Νέοι ορίζοντες στην 90χρονη πορεία της με επέκταση στα δομικά υλικά


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Olympia Electronics (ΔΤ)

14 Μαΐου 2025

Olympia Electronics: Διακρίθηκε από την ICAP με τον τίτλο «Most Sustainable Company 2024»


Διαβάστε το άρθρο
13 Μαΐου 2025

Συμμετοχή της IDATOR σε έργο-ορόσημο έξυπνων υδρομετρητών της ΕΥΑΘ


Διαβάστε το άρθρο
13 Μαΐου 2025

Η Ariston Group Greece προχώρησε σε δωρεά κλιματιστικών μονάδων στο 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.