H συγκεκριμένη διπλοκατοικία, με τρία κύρια επίπεδα, που φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του γραφείου Direction Architects, δημιουργήθηκε για να στεγάσει δύο οικογένειες σε ισομερείς κατοικίες, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο οργάνωσής τους σε ένα ενιαίο κτίριο. Τοποθετημένη στην πίσω μεριά ενός γωνιακού οικοπέδου, σχηματίζει σε κάτοψη ένα Γ, αφήνοντας το μπροστινό τμήμα του ανοιχτό.
Το έργο έχει σχεδιαστεί με βάση την εσωτερική οριζόντιακαι κάθετη κυκλοφορία και τη διαδοχική διάταξη των χώρων σύμφωνα με τη λειτουργική τους εξάρτηση. Η κυκλοφορία εξωτερικεύεται στη μορφολογία των όψεων, με την κάτω οικία να αναπτύσσεται όπως είναι διαδοχικά προσβάσιμοι οι χώροι της, δηλαδή από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, ενώ την πάνω να λειτουργεί αντίθετα.
Στο ισόγειο και στον δεύτερο βρίσκονται αντίστοιχα οι χώροι υποδοχής, τα σαλόνια, οι τραπεζαρίες, οι κουζίνες και οι βοηθητικοί χώροι, με όλα τα υπνοδωμάτια να φιλοξενούνται στον πρώτο. Όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους, στην κάτω οικία ανήκουν ο κήπος και η πισίνα ενώ στην πάνω το πράσινο δώμα με πανοραμική θέα προς τα βουνά της Αθήναςκαι τον λόφο της Φιλοθέης. Οι κατοικίες μοιράζονται στο υπόγειο επίπεδο, ενιαίο πάρκινγκ και ανεξάρτητους αποθηκευτικούς χώρους.
Ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο, στην τυφλή πίσω γωνία του οικοπέδου, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση είτε με ασανσέρ είτε με σκάλες σε όλα τα επίπεδα. Μια δεύτερη σειρά από ιδιωτικές σκάλες, οι οποίες αγκαλιάζονται από τον κοινόχρηστο πυρήνα, οδηγούν από τους κεντρικούς χώρους της κάθε κατοικίας στα αντίστοιχα υπνοδωμάτια. Κάθε ενότητα είναι προσβάσιμη με ανεξάρτητη είσοδο.
Για την προστασία της ιδιωτικότητας, η ογκοπλαστική μετατόπιση των προσόψεων ανά επίπεδο δημιούργησε μικρά μπαλκόνια και προβόλους προς την πισίνα και μεγαλύτερα προς τους δρόμους. Έτσι, σε συνδυασμό με τα εφαπτομενικά ανοίγματα στα εξωτερικά τοιχία, περιορίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των δύο κατοικιών, δημιουργώντας θέα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Κύριο γλυπτικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός μιας νοητής κορδέλας με τμήματα διπλής καμπυλότητας, η οποία ξετυλίγεται στην μπροστινή εσωτερική όψη του κτιρίου. Ταυτόχρονα, με αποχρώσεις του λευκού και του ανθρακί, αναδεικνύονται τμήματα της πρόσοψης δίνοντας βάθος σε άλλα.
Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση και τον προσανατολισμό του κτιρίου, με πλάτη στον βορρά και αυλή στον νότο, ώστε να περιορίζονται οι βόρειοι άνεμοι και τα σπίτια να επωφελούνται από την περισσότερη δυνατή άμεση ηλιοφάνεια. Σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού ήταν το πράσινο δώμα, σε συνδυασμό με τον κήπο, να αφήνουν πράσινο αποτύπωμα σε κάτοψη της τάξεως του 75% της κάλυψης.
Το κτίριο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειαςμε τη χρήση γεωθερμίας για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης, καθώς και φωτοβολταϊκά για την ισοστάθμιση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνδυασμός αυτών των συστημάτων οδηγεί σε σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.