• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Πρόταση συμμετοχής στον διαγωνισμό για το νέο κέντρο του ΠΑΣΥΚΑΦ στην Λευκωσία
13 Δεκεμβρίου 2021
Η Schneider Electric υποστηρίζει το Παγκόσμιο Συνέδριο της IUCN για την προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού κόσμου
14 Δεκεμβρίου 2021

Holcim – Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Παγκόσμιος ηγέτης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

14 Δεκεμβρίου 2021
Κατηγορίες
  • Εταιρικά Νέα
Ετικέτες
  • Holcim
  • κίνδυνοι
  • κλιματική αλλαγή
  • Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Holcim, μητρική εταιρία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατατάσσεται ως παγκόσμιος ηγέτης για το κλίμα στη «Λίστα Α» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην Α- για την ασφάλεια των υδάτων του CDP. Οι αξιολογήσεις αυτές του CDP αναδεικνύουν τη διαφάνεια και τις δράσεις της Holcim για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των υδάτινων πόρων. Με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στον πυρήνα ολόκληρου του ομίλου εταιρειών της Holcim, οι ινδικές θυγατρικές ACC και Ambuja Cement εισήλθαν στη φετινή «Λίστα A» του CDP για το κλίμα και το νερό, αντίστοιχα.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε σχετικά: «Η βαθμολογία Α για το κλίμα που έλαβε φέτος η Holcim από το CDP για δεύτερη χρονιά αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προόδου μας ως ο ηγέτης του κλάδου που οδηγεί τη μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο κλάδο σύμφωνα με τους στόχους μας για το 2050, οι οποίοι επικυρώθηκαν από SBTi. Με βάση την παρουσίαση της στρατηγικής μας για την προστασία της φύσης, θέσαμε νέους και φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη της προστασίας του νερού σε όλες τις εταιρίες μας παγκοσμίως, με τους συναδέλφους μας από την Ambuja στην Ινδία να έχουν το προβάδισμα. Η φετινή κατάταξη του CDP αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι 70.000 άνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο αλλά και κίνητρο για όλους μας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα».
Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, ανέφερε: «Η ανάληψη ηγετικού ρόλου όσον αφορά στη διαφάνεια και τις στοχευμένες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, ακόμη περισσότερο φέτος που είναι το έτος της COP26 και της Έκτης Έκθεσης Αξιολόγησης της IPCC. O ηγετικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για έναν ισότιμο κόσμο με καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και προτεραιότητα την προστασία της φύσης. Η «Λίστα Α» τιμά τις εταιρίες που προετοιμάζονται για να διαπρέψουν στην οικονομία του μέλλοντος αναλαμβάνοντας δράση σήμερα».
Η φετινή κατάταξη αναγνωρίζει τους φιλόδοξους στόχους και τις δράσεις της Holcim για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης του κλάδου. Καθιστά την πράσινη δόμηση μεγάλης κλίμακας εφικτή με τις παγκοσμίως πρώτες σειρές πράσινου σκυροδέματος ECOPact και πράσινου τσιμέντου ECOPlanet.
Προωθεί την κυκλική οικονομία για την οικοδόμηση καινούριων αξιοποιώντας των παλιών, ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση με στόχο τους 100 εκατ. τόνους ανακυκλωμένων υλικών έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατ. τόνων αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων.
Προάγει την έξυπνη σχεδίαση, ώστε να χτίζει περισσότερα με λιγότερα υλικά, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η εκτύπωση 3D όπου χρησιμοποιούνται 70% λιγότερα υλικά διατηρώντας υψηλά τις επιδόσεις τους. Διερευνά τεχνολογίες επόμενης γενιάς με στόχο το θετικό αποτύπωμα από την ψηφιοποίηση έως τη δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα.
Φέτος, το CDP χρησιμοποίησε τη λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία του για να αξιολογήσει τον αριθμό ρεκόρ των 13.000 επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν. Κάθε χρόνο, το CDP κατανέμει βαθμολογία από το Α έως το Δ- βάσει της πληρότητας των γνωστοποιήσεων, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων και της επίδειξης βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.cdp.net/en/companies/companies-scores

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

6 Ιουλίου 2022

Δυο σημαντικές βραβεύσεις για την EUROPA στα Sales Excellence Awards


Διαβάστε το άρθρο
6 Ιουλίου 2022

Η Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνει λύση στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων


Διαβάστε το άρθρο
5 Ιουλίου 2022

Η Schneider Electric δημιουργεί επαγγελματική πλατφόρμα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση του κενού δεξιοτήτων αναφορικά με τα Data Center


Διαβάστε το άρθρο
4 Ιουλίου 2022

Η EUROPA δημοσιεύει τα EPDs της με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον


Διαβάστε το άρθρο
1 Ιουλίου 2022

Ariston: Χορηγία 3 σύγχρονων θερμοσιφώνων νέας γενιάς Pro1 Eco σε παιδική κατασκήνωση των Καλαβρύτων


Διαβάστε το άρθρο
1 Ιουλίου 2022

Με χρώματα KRAFT Paints υλοποιείται η μεγαλύτερη τοιχογραφία που έχει δημιουργηθεί ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2022 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.