• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών – Συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα
18 Σεπτεμβρίου 2018
ΥΠΟΙΑΝ: Στα €400 εκατ. αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων
18 Σεπτεμβρίου 2018

Photo © Dimand S.A.

Grivalia: Προχώρησε στην εξαγορά του 49% της Piraeus Port Plaza 2

18 Σεπτεμβρίου 2018
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Grivalia Properties
  • ακίνητα
  • επενδύσεις
  • Πειραιάς

Την απόκτηση του 49% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «PIRAEUS PORT PLAZA 2 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», ανακοίνωσε η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η PPP2 έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο στον Πειραιά το οποίο αποτελεί τμήμα πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» και είναι όμορο του προσφάτως αποπερατωμένου κτιρίου ιδιοκτησίας της PPP1, εταιρείας την οποία η Grivalia ελέγχει ήδη κατά 100%.
Πρόκειται για συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της Grivalia στην περιοχή του Πειραιά μέσω του οποίου προσδοκά να δημιουργήσει περαιτέρω σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία.
Η επένδυση περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξία (joint venture) με σκοπό την ανακατασκευή μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων.
Το ακίνητο θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας συνολικής επιφάνειας 26.755 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων).
Το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών βάσει σχετικού προσυμφώνου που έχει ήδη υπογραφεί. Η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP2 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου και με την παράδοσή του προς χρήση από το μισθωτή.
Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της PPP2 κατά την ημερομηνία της συναλλαγής, το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,62 εκ ευρώ.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Μαρτίου 2026

6+1 λόγοι που οι χώροι co-working έχουν εξελιχθεί σε μείζονος σημασίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις


Διαβάστε το άρθρο
16 Μαρτίου 2026

Ξεκινάει το έργο κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού


Διαβάστε το άρθρο
13 Μαρτίου 2026

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3% για τον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2025


Διαβάστε το άρθρο
12 Μαρτίου 2026

ΕΕ: Καλεί την Ελλάδα να υποβάλει το εθνικό σχέδιο ανακαίνισης κτιρίων


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαρτίου 2026

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την κατασκευή πύργου κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος TELEKOM (ΔΤ)

11 Μαρτίου 2026

Την ανώτατη διάκριση LEED Platinum έλαβε το ανακαινισμένο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.