“Mikri Ammos” Beach Bar στα Σύβοτα Θεσπρωτίας: Ένα “παιχνίδι” φωτοσκιάσεων που ενισχύει τη σκηνογραφία του χώρου
4 Σεπτεμβρίου 2018ΕΕ: Αποφάσισε την άρση των περιορισμών στις εισαγωγές κινέζικων ηλιακών πάνελ
5 Σεπτεμβρίου 2018H GeoSense, η πλέον έμπειρη εταιρία που εισήγαγε πρώτη την τεχνολογία των Drones για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα, ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμα ερευνητικού έργου της με τίτλο “Αυτόνομο Φορητό Σύστημα Μη-Επανδρωμένου Αεροχήματος Πολλαπλών Ρόλων” – “Multirole Portable UAS” και ακρωνύμιο MPU, στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.
Στο έργο ενώνουν τις δυνάμεις τους:
το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών (LFMT) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αναπτύσσει έρευνα και στον σχεδιασμό των μη-επανδρωμένων αεροχημάτων.
το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, το οποίο ειδικεύεται σε συστήματα ρομποτικής όρασης και δίνει έμφαση στην αυτοματοποίηση των διεργασιών παραγωγής, άλλα και όλων των λοιπών τομέων της ανθρώπινης δραστηριότητας.
η εταιρία GeoSense με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η πλέον έμπειρη ελληνική εταιρία που εισήγαγε πρώτη την τεχνολογία των Drones για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα.
η εταιρία MLS με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια περίπου στο χώρο της έρευνας, ανάπτυξης και εμπορίας καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας.
Αντικείμενο του νέου αυτού έργου διάρκειας τριών ετών είναι η ανάπτυξη και κατασκευή ενός καινοτόμου ρομποτικού συστήματος ΣμηΕΑ (Σύστημα μη Επανδρωμένου Αεροχήματος) που θα αποτελείται από ένα ΜΕΑ (Μη Επανδρωμένο Αερόχημα), υβριδικού τρόπου πτήσης, πολλαπλών ρόλων και έναν ΦΣΕ (Φορητός Σταθμός Εδάφους), με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε αποστολές χαρτογράφησης, φωτογραμμετρίας, έρευνας και διάσωσης, επιθεώρησης, φύλαξης και περιπολίας, γεωργίας ακριβείας. Παράλληλα, έχει τη δυναμική να αναπτύξει και επιχειρησιακό ρόλο σε έκτακτες καταστάσεις που έχουν άμεση σχέση με ανάγκες της κοινωνίας.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
<