Πιστοποίηση από την EVPU για το προϊόν BSR-6155 της Olympia Electronics
22 Απριλίου 2020Προς δημοπράτηση το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου της Καρδίτσας
22 Απριλίου 2020Η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ Αγοραστό Κων/νο, η Διοίκηση της EXALCO ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Περιφέρειας και παρέδωσε (χθες) στον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, κ. Κατσικονούρη Δημήτριο, έναν ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης για την μεταφορά των ασθενών, καθώς επίσης και 200 ειδικές στολές προστασίας για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμβάλλοντας στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ.
Ο εξειδικευμένος φορητός θάλαμος αρνητικής πίεσης απομονώνει τον ασθενή κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο και αποτρέπει την μετάδοση του ιού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σύστημα Υγείας διέθετε μόνο έναν ειδικό θάλαμο μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα. Από σήμερα, με την πολύτιμη δωρεά της EXALCO, υπάρχει και δεύτερος θάλαμος.
Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της EXALCO, όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Βιοκαρπέτ – EXALCO, κ. Ιωάννης Αστ. Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της Βιοκαρπέτ, κ. Γεώργιος Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της EXALCO, κ. Αθανάσιος Τσιάρας , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Διοικητής του ΠΓΝΛ, κ. Δημήτριος Κατσικονούρης και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΛ, κ. Γεώργιος Αποστολίνας.
Άλλη μια σπουδαία πρωτοβουλία στήριξης του Εθνικού συστήματος ολοκληρώθηκε από την EXALCO. Μετά την ενίσχυση των συνόρων στον Έβρο, η εταιρία ενισχύει την αλυσίδα προσφοράς προς το Σύστημα Υγείας. Η Exalco αναγνωρίζει την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας και συμβάλλει με αυτή τη δωρεά στο έργο τους.
<