• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Νέα προϊόντα και λύσεις με δυνατότητες IoT ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο πυρασφάλειας της Siemens
13 Ιουλίου 2022
Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Πύρλα & η ριζική ανανέωση του πεζόδρομου Στρατηγού Δαγκλή στα Κάτω Πατήσια
13 Ιουλίου 2022

Photo © Lamda Development

EBRD: Επένδυσε 20 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της Lamda Development

13 Ιουλίου 2022
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • EBRD
  • Lamda Development
  • επένδυση
  • πράσινο ομόλογο

Στην επιτυχή έκδοση του πράσινου ομολόγου της Lamda Development, ύψους 230 εκατ. ευρώ, συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), επενδύοντας το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα χρηματοδοτήσουν βιώσιμα έργα στο Ελληνικό, μεταξύ άλλων πράσινα κτίρια και έργα, πράσινη ενέργεια και τεχνολογίες έξυπνων πόλεων και με τα κεφάλαια της EBRD η Lamda θα χρηματοδοτήσει περιουσιακά στοιχεία με πράσινη πιστοποίηση.
Το πράσινο ομόλογο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι αναρμονισμένο με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς.
Ο Vlaho Kojakovic, επικεφαλής Ακίνητης Περιουσίας και Τουρισμού της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στην πορεία της Lamda προς τη μετάβασή σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα και στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου εστιασμένου στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα στο κλίμα, μέσω ενός προσαρμοσμένου εργαλείου στις κεφαλαιαγορές. Το Ελληνικό είναι ένα εμβληματικό έργο για τη μετάβαση του (κατασκευαστικού) κλάδου σε μία υψηλών προδιαγραφών, έξυπνη και βιώσιμη περιοχή κτιρίων και υποδομών, η οποία προσφέρει ένα ευέλικτο μείγμα χρήσης γης και έχει σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή».
Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή της EBRD στο πρώτο μας πράσινο ομόλογο που είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο. Αυτή η συναλλαγή εδραιώνει περαιτέρω τη σχέση μας με την EBRD, την οποία θεωρούμε ισχυρό εταίρο στο ταξίδι μας να καταστήσουμε το Ελληνικό ως ένα έργο σημείο αναφοράς για τη βιωσιμότητα και την έξυπνη διαβίωση. Η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών σε αυτό το ομόλογο αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στη δέσμευσή μας να παρέχουμε σε όλη την κοινωνία, με υπεύθυνο τρόπο, τα υψηλότερα πρότυπα ζωής σε ένα αστικό περιβάλλον».
Το 2019, η τράπεζα επένδυσε 22,7 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη του Ελληνικού. Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ σε 91 έργα στον εταιρικό, χρηματοοικονομικό, ενεργειακό κλάδο όπως και σε αυτόν των υποδομών της ελληνικής οικονομίας.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

11 Ιουνίου 2025

Σπίτι μου II: Ειδικές ρυθμίσεις για διεύρυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ – Τι προβλέπεται;


Διαβάστε το άρθρο
11 Ιουνίου 2025

Άβαξ: Νέο business unit για επαγγελματικούς χώρους γραφείων, σε στρατηγική συνεργασία με τη MillerKnoll


Διαβάστε το άρθρο
10 Ιουνίου 2025

LAMDA Development: Νέα πνοή σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις – Υπερσύγχρονο Sports Park στο Ελληνικό


Διαβάστε το άρθρο
10 Ιουνίου 2025

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια μίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης – Οι 7 όροι που τέθηκαν


Διαβάστε το άρθρο

Εξωτερική άποψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας Μεσσηνίας | Πηγή φωτογραφίας: ΥΠΠΟ

10 Ιουνίου 2025

Σε τροχιά επέκτασης το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας Μεσσηνίας


Διαβάστε το άρθρο
10 Ιουνίου 2025

Σε τροχιά ριζικής αναβάθμισης το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.