• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΤΕΕ Πελοποννήσου: Νέες περιπτώσεις – ερωταπαντήσεις για την αυθαίρετη δόμηση
8 Οκτωβρίου 2019
Inspire Athens: Tο εντυπωσιακό σχέδιο της Mohegan για ξενοδοχείο και καζίνο στο Ελληνικό
8 Οκτωβρίου 2019

Aegean: Συμφωνία με Lamda Development για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό

8 Οκτωβρίου 2019
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Aegean
  • αερομεταφορές
  • Ελληνικό
  • επένδυση

Στη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού προχώρησε η AEGEAN.

Ειδικότερα η αεροπορική εταιρεία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά, αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα, που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου.
Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της AEGEAN, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής, της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του.
«Με τη σύμπραξη αυτή, η AEGEAN ανακηρύσσεται ως ο “επίσημος αερομεταφορέας του Ελληνικού” και στο εξής θα προβάλλεται με αυτήν της την ιδιότητα από τον φορέα ανάπτυξης του έργου στις παρουσιάσεις αλλά και στο υλικό επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, η AEGEAN συνδέει το όνομα της με το πλέον εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη χώρα, η επιτυχία του οποίου αποτελεί εθνικό στόχο, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του τουρισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Πέραν της προβολής του έργου, η AEGEAN θα συμμετέχει στην επένδυση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1,66% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Πρόθεσή της είναι, να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της AEGEAN στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκατ. ευρώ.
Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο πρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού, καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η AEGEAN, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, επισήμανε πως η εταιρεία «βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία με την AEGEAN, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργιών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού».

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

13 Μαρτίου 2026

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3% για τον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2025


Διαβάστε το άρθρο
12 Μαρτίου 2026

ΕΕ: Καλεί την Ελλάδα να υποβάλει το εθνικό σχέδιο ανακαίνισης κτιρίων


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαρτίου 2026

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την κατασκευή πύργου κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος TELEKOM (ΔΤ)

11 Μαρτίου 2026

Την ανώτατη διάκριση LEED Platinum έλαβε το ανακαινισμένο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

10 Μαρτίου 2026

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανακαινίσεων και βελτιώσεων σχολικών μονάδων στον Πειραιά


Διαβάστε το άρθρο
9 Μαρτίου 2026

Μπλε Κέδρος: Απέκτησε πολυώροφο ακίνητο στα Άνω Πατήσια έναντι 510.000€


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.