Εταιρικά Νέα
Ηρακλής: Εξαγόρασε την Λαρσινός – Τι σηματοδοτεί για την τσιμεντοβιομηχανία
kataskevesktirion.gr
Την εξαγορά της Λαρσινός ΑΕ, μιας από τις πιο δυναμικές και ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρίες στους τομείς έτοιμου σκυροδέματος, αδρανών υλικών και εκμετάλλευσης λατομείων στην Ελλάδα, με καθαρές πωλήσεις 47 εκατ. ευρώ το 2022 και 225 εργαζομένους, ολοκλήρωσε ο όμιλος Ηρακλής, μέλος της Holcim.
Η επένδυση ενισχύει τη δραστηριότητα του ομίλου στους τομείς του σκυροδέματος και των αδρανών υλικών στην Ελλάδα, καθώς με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο όμιλος Ηρακλής διαθέτει 32 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και 12 λατομεία αδρανών υλικών, επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο έχοντας πλέον τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στη χώρα και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση στον κλάδο των δομικών υλικών.
Η εξαγορά δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο Ηρακλής να εκτελεί οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας σημαντικά την ανταγωνιστικότητά του. Υλοποιώντας με συνέπεια την «πράσινη» στρατηγική του, ο όμιλος προτίθεται να διαθέσει άμεσα και από τις νέες μονάδες παραγωγής τη νέα «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact. Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να ηγηθεί της μετάβασης σε κατασκευές χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος.
Σχετικά με τον όμιλο εταιριών Ηρακλής, μέλος της Holcim, αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο περισσότερων από 50 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων.
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Νοέ
2026
Calpak: Τριετές επενδυτικό πλάνο για τη μετάβαση σε ολοκληρωμένες λύσεις θερμικής ενέργειας
3
Νοέ
2026
Ο Όμιλος Kerakoll ανανεώνει την πιστοποίηση B Corp και παρουσιάζει την Έκθεση Βιωσιμότητας 2025
3
Νοέ
2026
STIRIXIS Group: Τρεις διακρίσεις για τον σχεδιασμό νέων χώρων για την Εθνική Τράπεζα και για την ECOSHIFT στα International Property Awards
2
Νοέ
2026
Η Blink Charging Hellas διευρύνει τη συνεργασία της με την AVIS
30
Οκτ
2026
Τα ABB Open Days ξεκινούν από την Κρήτη, φέρνοντας την καινοτομία πιο κοντά στους επαγγελματίες του κλάδου
27
Οκτ
2026



























