Ειδικές Τεχνολογίες
Η ABB E-mobility παραδίδει τον εκατομμυριοστό φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων
kataskevesktirion.gr
Η ABB E-mobility ανακοινώνει την παράδοση του εκατομμυριοστού φορτιστή για ηλεκτρικά οχήματα, που αποτελεί το πιο πρόσφατο ορόσημο στη συνεχιζόμενη αποστολή της εταιρείας για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων, μέσω έξυπνων και αξιόπιστων λύσεων φόρτισης EV.
Με παρουσία σε περισσότερες από 85 αγορές, το άνοιγμα της νέας μονάδας παραγωγής έκτασης 16.000 m² στο Valdarno της Ιταλίας το 2022, μία επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων της ABB E-mobility, οδήγησε στον διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια. Η νέα μονάδα παραγωγής αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο, έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάζει έναν ταχυφορτιστή DC κάθε 20 λεπτά, στις επτά γραμμές παραγωγής που διαθέτει, επιτρέποντας στην ABB E-mobility να συνεχίσει την εξαιρετική ανάπτυξη που γνώρισε τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από τις εγκαταστάσεις της στο Valdarno, η ABB E-mobility συνέχισε την επέκτασή της παγκοσμίως. Μέσα στον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής μίας νέας μονάδας παραγωγής στις Η.Π.Α. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει έως και 10.000 φορτιστές ετησίως για φόρτιση οχημάτων σε δημόσιους χώρους, σχολικά λεωφορεία και επαγγελματικούς στόλους. Το 2022 σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση στο μερίδιο της ABB E-mobility στην Chargedot, ένα βασικό πάροχο φόρτισης από την Κίνα.
«Από την παραγωγή του πρώτου φορτιστή 50 kW της ΕΕ το 2010 έως την κυκλοφορία του Terra 360, ο οποίος είναι ικανός να προσφέρει αυτονομία 100 Km σε λιγότερο από τρία λεπτά, η ABB E–mobility επιδιώκει εδώ και καιρό να αναπτύξει τις καινοτομίες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς εκπομπές στον τομέα των μετακινήσεων», δήλωσε ο Frank Mühlon, CEO της ABB E–mobility.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ABB E–mobility
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
27
Αυγ
2026
Η KOSTAL ξεκινά τη διάθεση του αντιστροφέα μπαταρίας PLENTICORE BI 25
24
Αυγ
2026
Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
4
Αυγ
2026
Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC
3
Αυγ
2026
LG: Πιστοποίηση Nvidia AI Factory για τη μονάδα διανομής ψυκτικού υγρού 600 kW
28
Ιούλ
2026
Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
15
Ιούλ
2026



























