Στατικά – Τοπογραφικά
Αξιοποιείται το διώροφο νεοκλασικό κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας στην Καλαμάτα
kataskevesktirion.gr
Τη σύμβαση με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Δ.Τ. ΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Τ.Ε.», για το έργο αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας (δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ), προϋπολογισμού 831.000 ευρώ, υπέγραψε, στις 28/12/2022, ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θαν. Βασιλόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην Πόλη.
Ο Δήμος Καλαμάτας, με την ανακαίνιση του προαναφερθέντος εμβληματικού κτιρίου που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τοπόσημο, σύμβολο και σημείο αναφοράς για την πόλη, συνεχίζει ουσιαστικά την προσπάθεια διάσωσης, αξιοποίησης και επανάχρησης παλαιών «ιστορικά και πολιτιστικά» κτιρίων, που είχαν πέσει σε αχρηστία επί σειρά ετών.
«Το εργοστάσιο της πρώην Ηλεκτρικής εταιρείας, είναι το τελευταίο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που σώζεται στο κέντρο της πόλης, στον άξονα βορράς – νότος της οδού Αριστομένους, που συνδέει το ιστορικό με το εμπορικό και διοικητικό κέντρο, το πάρκο σιδηροδρόμων και το λιμάνι της Καλαμάτας. Πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μας μνήμης και της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Καλαμάτας
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
1
Σεπ
2026
Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου: Το ιστορικό στολίδι της πόλης αποκαταστάθηκε
1
Σεπ
2026
Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό, ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων
27
Αυγ
2026
Ρόδος: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου – Χρηματοδότηση ύψους 11 εκατ. ευρώ
27
Αυγ
2026
Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κιλκίς: Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και επέκτασή του
27
Αυγ
2026
Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης των 1,6 εκατ. ευρώ στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου
26
Αυγ
2026



























