Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου με την οποία χορηγείται άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Καλαμάτας στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας», προκειμένου να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.
Με αφορμή τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον λιμένα Καλαμάτας, ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η Καλαμάτα προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο και άλλος ένας σημαντικός προορισμός στην ηπειρωτική χώρα εντάσσεται στο δίκτυο των υπό ανάπτυξη υδατοδρομίων. Η δυνατότητα που αποκτά η Καλαμάτα να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο Υποδομών Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής».
Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pentapostagma.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
3
Σεπ
2026
H Aria Hotels παρουσιάζει το The Duchess στη Θηρασία με θέα στην καλντέρα της Σαντορίνης
24
Αυγ
2026
Πάνω από 24 εκατ. οι διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Ιούνιο
20
Αυγ
2026
Όμιλος HotelBrain: Προχώρησε σε μίσθωση του Chrousso Village στη Χαλκιδική
20
Αυγ
2026
Αυξημένες 15,4% οι ταξιδιωτικές αφίξεις στην Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο – Στο +14,8% οι εισπράξεις
7
Αυγ
2026
Υπεγράφη το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Τι αλλάζει για ξενοδοχεία, κλίνες και δόμηση;
3
Αυγ
2026



























