Την κατασκευή του νέου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Infinity, Six Senses Porto Heli» στην Ερμιόνη, ενός έργου που αναμένεται να αναβαθμίσει τον τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου και να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς στην υψηλού επιπέδου φιλοξενία, αναλαμβάνει η ΕΚΤΕΡ Α.Ε.
Αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.
Το έργο, που αναμένεται να λάβει πιστοποίηση LEED, αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Six Senses Porto Heli, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου ανέρχεται στα 26,5 εκατ. ευρώ, με προβλεπόμενη ημερομηνία αποπεράτωσης την 21/11/2026
Με την προσθήκη του έργου «Infinity, Six Senses Porto Heli», το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της ΕΚΤΕΡ ανέρχεται πλέον σε 123 εκατ. ευρώ, στοιχείο που αποτυπώνει τη δυναμική της εταιρείας στον κλάδο των κατασκευών και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στην αγορά.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Mold Architects