Αστικές Αναπλάσεις
Προχωρά το έργο ανάπλασης της πλατείας Ιωάννη Ζάχου στον Δήμο Άργους – Ορεστικού
kataskevesktirion.gr
Στην υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου προχωρά ο Δήμος Άργους – Ορεστικού, καθώς την Παρασκευή (27/12) υποβλήθηκε πρόταση στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2023-2024» για τη χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ιωάννη Ζάχου», συνολικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-
Ριζική αρχιτεκτονική ανάπλαση της πλατείας με πλήρη αναδιάταξη του χώρου για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων.
-
Προσαρμογή στις ανάγκες ατόμων με αναπηρίες με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών προσβασιμότητας.
-
Αισθητική αναβάθμιση με τη δημιουργία πράσινων χώρων και καθιστικών που θα προσφέρουν νέες δυνατότητες συνάντησης και χαλάρωσης.
-
Υποδομές για κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, αναδεικνύοντας την πλατεία ως έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο για όλους.
Η ανάπλαση της πλατείας Ιωάννη Ζάχου αποτελεί έργο-σύμβολο για τον επαναπροσδιορισμό της πόλης, σε συνέχεια των υπολοίπων έργων αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισής της (διαμόρφωση εισόδου πόλης, κόμβος Δημαρχείου, ανακατασκευή Πάρκου Εθνικής Αντίστασης, οδοφωτισμός, πεζοδρομήσεις). Με την ολοκλήρωση του έργου η πλατεία θα γίνει ένας χώρος-πρότυπο, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, την αστική αισθητική και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Άργους – Ορεστικού (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
3
Νοέ
2026
Ναύπακτος: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Τζαβελλαίων
2
Νοέ
2026
Νέος, υπερσύγχρονος αθλητικός χώρος στο Πάτημα Χαλανδρίου
30
Οκτ
2026
Από την αρχαιότητα στο σήμερα: Η εντυπωσιακή αναβίωση του Ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι
30
Οκτ
2026
Ένας υπερσύγχρονος πνεύμονας πρασίνου και άθλησης «γεννιέται» στην Καλλιθέα
29
Οκτ
2026
Η κριτική των αρχιτεκτόνων για το «αμφιλεγόμενο» πλάνο αξιοποίησης του Κτήματος Καμπά στην Παλλήνη
22
Οκτ
2026



























