Αστικές Αναπλάσεις
Τέλος εποχής για τον ποδηλατόδρομο επί της Λεωφόρου Νίκης στην Θεσσαλονίκη
kataskevesktirion.gr
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κατάργηση του ποδηλατοδρόμου στη Λεωφόρο Νίκης, επικαλούμενος την έλλειψη άδειας λειτουργίας από τον Μάϊο του 2022, μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνέχεια της απόρριψης σχετικής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος τονίζει ότι στόχος της Διοίκησης είναι η δημιουργία κανονικών, βιώσιμων και ασφαλών ποδηλατοδρόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς για τη δημιουργία ενός διαδημοτικού ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα συνδέει το Μέγαρο Μουσικής με τη Νέα Κρήνη.
«Σαφής και ξεκάθαρη επιλογή της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι οι κανονικοί, βιώσιμοι και ασφαλείς ποδηλατόδρομοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, τονίζεται πως έχει ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανεύρεση βέλτιστων λύσεων στο ζήτημα.
Η εξέλιξη αυτή εντείνει τον διάλογο για το μέλλον των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη, με την αναζήτηση νέων λύσεων από την δημοτική αρχή να είναι προτεραιότητα.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: dnews.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
Νέα «εποχή» για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων Πειραιά – Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης
2
Σεπ
2026
Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας
2
Σεπ
2026
Εγκρίθηκε η μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του Άλσους Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια
1
Σεπ
2026
Φαληρικός Όρμος: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το νέο, πρότυπο Μητροπολιτικό Πάρκο «AENAON»
1
Σεπ
2026
Μαγούλα: Η πλατεία Στάμου περνά από τα σχέδια στα έργα – Tι περιλαμβάνει η ανάπλαση;
31
Αυγ
2026



























