ΑΠΕ
Στο ΦΕΚ η απόφαση του ΥΠΕΝ για το ειδικό πρόγραμμα φωτοβολταϊκών σε στέγες μέχρι 6kW
kataskevesktirion.gr
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΥΠΕΝ (ΦΕΚ Τεύχος B’ 6351/30.12.2021), σχετικά με το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μικρής ισχύος σε κατοικίες συνδεδεμένες με αντίστοιχη παροχή οικιακής χρήσης.
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, καταρτίζεται Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 6kWp, για oικιακές καταναλώσεις με διάρκεια έως την 31η.12.2023. Το Πρόγραμμα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ενέργειας που εγχέεται στο Δίκτυο, τα οποία εγκαθίστανται επί κτιρίων (στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανόμενων των στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 16 και 19 της του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, καθώς και βοηθητικών χώρων του κτιρίου, όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 96 του άρθρου 2 του ίδιου νόμου) ή επί εδάφους, καθώς και σε συστήματα ηλιακής ιχνηλάτησης που εγκαθίστανται επί εδάφους.
Το Πρόγραμμα αφορά σε όλη την Επικράτεια. Ως μέγιστη ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανά εγκατάσταση στο πλαίσιο του Προγράμματος ορίζεται, για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα νησιά και την Κρήτη τα 6 kWp και για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 3 kWp.
Η ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων της παρούσας που θα εγκατασταθεί σε κάθε ηλεκτρικό σύστημα των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, θα προσμετράται στο εκάστοτε ισχύον περιθώριο ισχύος για φωτοβολταϊκούς σταθμούς του συστήματος αυτού, σύμφωνα με τις εκάστοτε σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ.
Δείτε την επίσημη απόφαση εδώ
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
13
Ιούλ
2026
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Σε διαβούλευση η απόφαση
8
Ιούλ
2026
Άης Στράτης: Διείσδυση ΑΠΕ έως 98% στο ηλεκτρικό σύστημα – Πρότυπο πράσινης μετάβασης
24
Ιούν
2026
Χρηματοδότηση για πράσινη τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα με αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά
9
Ιούν
2026
Ανάσα για τους παραγωγούς ΑΠΕ: Το ΥΠΕΝ εξασφάλισε ενίσχυση για τις μηδενικές τιμές, μετά από συνεννόηση με την Ευρώπη
4
Ιούν
2026
Greenvolt Next: Διπλή ενεργειακή επένδυση στο Royal Hotel & Suites με Solar PPA και Solar EPC
20
Μάι
2026



























