• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
INTERBETON: Φέρνει την “πράσινη” επανάσταση στις κατασκευές με τα VELTER™: Νέα σειρά σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα
24 Οκτωβρίου 2024
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,6% στην οικοδομική δραστηριότητα το 7μηνο
24 Οκτωβρίου 2024

Πηγή φωτογραφίας: Hellenic Seaplanes (ΔΤ)

Πρώτη πτήση της Hellenic Seaplanes πάνω από τη μαγευτική Πελοποννησιακή Ριβιέρα

24 Οκτωβρίου 2024
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • επιβάτες
  • θαλάσσιος τουρισμός
  • μεταφορές
  • πτήσεις

Η Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη της δοκιμαστική πτήση προς την Ερμιόνη Αργολίδας, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης στην Ελλάδα.

Το υδροπλάνο πέταξε πάνω από την Ελληνική Ριβιέρα, περνώντας από το Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα, Σπέτσες, Ύδρα και τον Πόρο, προσφέροντας στους επιβάτες μαγευτικές εικόνες από τα παραθαλάσσια τοπία που χαρακτηρίζουν την περιοχή. Η πτήση ολοκληρώθηκε με την προσέγγιση στο λιμάνι της Ερμιόνης, σηματοδοτώντας την πρώτη προσθαλάσσωση στην περιοχή.
Αυτή η πτήση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την επαναλειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα, με σκοπό τη σύνδεση της Ερμιονίδας με σημαντικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και υποδομές της Πελοποννήσου, όπως η Καλαμάτα και η Κυλλήνη.

Πηγή φωτογραφίας: Hellenic Seaplanes (ΔΤ)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε:
«Η πτήση στην Ερμιόνη είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών μεταφοράς στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τα ελληνικά νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές με ένα σύγχρονο, βιώσιμο και ασφαλές μέσο μεταφοράς. Η εμπειρία του υδροπλάνου συνδυάζει την άνεση και την ταχύτητα, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν σύντομες και απρόσκοπτες συνδέσεις. Η Ερμιονίδα, με τη φυσική της ομορφιά και τον πλούσιο τουριστικό της χαρακτήρα, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για την ανάδειξη αυτής της μοναδικής εμπειρίας».

Πηγή φωτογραφίας: Hellenic Seaplanes (ΔΤ)

Ο Διευθυντής Επιγείων Επιχειρήσεων της Hellenic Seaplanes, κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης, δήλωσε:
«Η πρώτη προσθαλάσσωση στην Ερμιόνη είναι μόνο η αρχή. Μέσω των υδροπλάνων, προσφέρουμε νέες δυνατότητες μεταφοράς, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε νέες προοπτικές και διευρύνουμε τις συνδέσεις με τα νησιά και τις ακτογραμμές της χώρας, καθιστώντας την Ερμιονίδα έναν νέο κόμβο μεταφορών».
Η πτήση συνδυάστηκε με την επιβίβαση ομάδας στελεχών της εταιρείας, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εντυπωσιακή εναέρια ξενάγηση, καταγράφοντας τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Οι επιβάτες απόλαυσαν την εμπειρία του υδροπλάνου, με τις γραφικές παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ειδυλλιακά χωριά να ξετυλίγονται μπροστά τους.

Πηγή φωτογραφίας: Hellenic Seaplanes (ΔΤ)

Η Hellenic Seaplanes συνεχίζει δυναμικά την πορεία της προς την υλοποίηση ενός δικτύου υδροπλάνων που θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών στην Ελλάδα, φέρνοντας πιο κοντά περιοχές με μοναδική φυσική ομορφιά και τουριστικό ενδιαφέρον.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: LXR Hotels & Resorts (ΔΤ)

14 Απριλίου 2026

Το Sandblu Santorini επιστρέφει ως το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο στην Cook’s Club στην Κέρκυρα | Πηγή φωτογραφίας: Domes Resorts - Casa Collective (ΔΤ)

8 Απριλίου 2026

Η Domes Resorts αποκτά την Casa Collective – Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων lifestyle hotel brands


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

ΕΤΑΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία Κομοτηνής


Διαβάστε το άρθρο
3 Απριλίου 2026

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030 υλοποιεί η Bluegr Hotels & Resorts


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Marriott Le Méridien Sissi στην Κρήτη, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2027 | Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Marriott International (ΔΤ)

2 Απριλίου 2026

Marriott International: Ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της στην Ελλάδα με την ανακοίνωση 9 νέων συμφωνιών


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Patmos Aktis (ΔΤ) | Photo © George Fakaros

2 Απριλίου 2026

Το Patmos Aktis επεκτείνεται με 33 νέες σουίτες και εντάσσεται στο The Luxury Collection της Marriott


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.