• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Η Alesco εγκαινίασε τον πρώτο σύγχρονο, ενεργειακά αυτόνομο κόμβο υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα
30 Ιανουαρίου 2026
ReDataset: Αύξηση 16,2% στις τιμές πώλησης γραφειακών χώρων την περίοδο 2023 – 2025
30 Ιανουαρίου 2026

Προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία «Evergood – Γευσήνους» για τη μίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης

30 Ιανουαρίου 2026
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Ακτή Βουλιαγμένης
  • επενδυτής
  • κοινοπραξία
  • μίσθωση

Στην κοινοπραξία EVERGOOD MAE εταιρεία η οποία συνδέεται με τον όμιλο CVC– ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ως προτιμητέου επενδυτή, καταλήγει η μακροχρόνια μίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης», ένα από τα μεγάλα «φιλέτα» της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η θυγατρική του Υπερταμείου προχώρησε χθες, στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών της β’ φάσης του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης», για την οποία η εν λόγω κοινοπραξία, κατόπιν της διαδικασίας και βάσει του Τελικού Πίνακα Κατάταξης, υπέβαλε την υψηλότερη οικονομική προσφορά με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, ποσού 4,277 εκατ. ευρώ. Η μίσθωση του ακινήτου είναι για 20 έτη με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια, ενώ ο επενδυτής αναλαμβάνει να προχωρήσει και σε εργασίες αναβάθμισης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας την Ακτή διεκδικούσαν ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα, με 4 συνολικά δεσμευτικές προσφορές και συγκεκριμένα οι ΦΑΪΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. που συνδέεεται με τον Σάμι Φάις, η κοινοπραξία EVERGOOD Μ.Α.Ε. Συμμετοχών και Επενδύσεων (που συνδέεται με τον όμιλο CVC) – ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ Α.Ε.Β.Ε., η κοινοπραξία REDS (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ) – ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ (όμιλος Μελισανίδη) με διακριτικό τίτλο «Διαγωνιζόμενη Κοινοπραξία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Ακτής Βουλιαγμένης» και η AIR CANTEEN A.E., η οποία συνδέεται με τον επιχειρηματία Βλάσση Γεωργάτο του ομίλου «Γρηγόρης».
Tελικά το μεγάλο «φιλέτο» καταλήγει, με βάση τη διαδικασία στο σχήμα των EVERGOOD– ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, με την πλευρά της ΕΤΑΔ να κάνει λόγο για «ένα, ακόμη, αποφασιστικό βήμα για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας», με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί τη μετάβαση της Ακτής Βουλιαγμένης «σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, με έμφαση στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους επισκέπτες».
Κεντρικός στόχος είναι η υλοποίηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, πλήρως εναρμονισμένης με το παράκτιο τοπίο και την τοπική κοινωνία, καθώς το ακίνητο εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 72.767,71 τ.μ., με επιτρεπόμενη δόμηση 2.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό πρώην εστιατόριο «Ωκεανίς», ενώ το θαλάσσιο μέτωπο αγγίζει τα 638,5 μέτρα.
Η «Ακτή Βουλιαγμένης» αποτελεί τη δημοφιλέστερη οργανωμένη και ελεύθερα προσβάσιμη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, προσελκύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χιλιάδες επισκέπτες.

Πηγή κεντρική φωτογραφίας: ΕΤΑΔ (ΔΤ)

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, με επένδυση 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Phāea Cretan Malia στην Κρήτη: Πηγή φωτογραφίας: PHĀEA – HIP (ΔΤ)

7 Απριλίου 2026

PHĀEA – HIP: Στρατηγική συμφωνία για το Phāea Cretan Malia στην Κρήτη με επένδυση αναβάθμισης 7 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις και πόσο εύκολα ή δύσκολα διορθώνονται;


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.