• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του μηχανοστασίου γεωθερμίας στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών
12 Αυγούστου 2025
Δημοπρατήθηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο Φαληρικού Όρμου – Έργο €258 εκατ. για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα
12 Αυγούστου 2025

Προς έγκριση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις Κολυμπήθρες της Πάρου – Ποιοι όροι δόμησης προβλέπονται;

12 Αυγούστου 2025
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • δόμηση
  • Κολυμπήθρες
  • Πάρος
  • πολεοδομικό σχέδιο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποσταλεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ), έκτασης 328 στρεμμάτων στην περιοχή Κολυμπήθρες (Νάουσα) της Πάρου.

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπεται η κατασκευή τουριστικής κατασκήνωσης πολυτελούς διαβίωσης (glamping), κατοικίες μονώροφες και διώροφες, πισίνες, τουριστικά καταλύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες, πολιτιστικές εγκαταστάσεις κ.λπ.
Συγκεκριμένα, η όλη έκταση των 328 στρεμμάτων χωρίζεται σε ενότητες και ορίζεται ως γενική χρήση ο «τουρισμός-αναψυχή», ενώ καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη ενότητα επιτρέπεται η κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων, εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, τουριστικές επιχειρήσεις, μικρές και ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, κτίριο-γήπεδο για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους, μοτοσικλετών κ.λπ.
Σε δεύτερη ενότητα επιτρέπεται η κατασκευή ακινήτων ενός ορόφου, αλλά «με δυνατότητα δύο ορόφων σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 20% της δομημένης επιφάνειας» και με μεγίστη πυκνότητα μέχρι 8 κλίνες ανά στρέμμα, πισίνες, υπόγεια μέχρι 2,30 μέτρα βάθος και καθορίζεται η ελάχιστη απόσταση κάθε κτίσματος από τον αιγιαλό τα 100 μέτρα.
Σε τρίτη ζώνη επιτρέπεται μόνο η κατασκευή οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης πολυτελούς διαβίωσης (glamping), ενώ σε άλλη ζώνη επιτρέπεται η κατασκευή μονώροφων κατοικιών με μέγιστο ύψος τα 3,5 μέτρα και με δόμηση επιφάνειας των κτιρίων για εγκαταστάσεις διαμονής τα 150 τ.μ. και για εγκαταστάσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής τα 120 τ.μ.
Τέλος, προβλέπεται ακόμη μια ζώνη στην οποία απαγορεύεται η δόμηση, η διάνοιξη οδών και η αλλοίωση του φυσικού εδάφους, αλλά επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι εργασίες διαπλάτυνσης και διάστρωσης των οδών που υπάρχουν.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: newmoney.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

3 Οκτωβρίου 2025

PAROSTEC: Ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας πολυτελούς μονοκατοικίας στην Αντίπαρο


Διαβάστε το άρθρο
3 Οκτωβρίου 2025

Premia Properties: «Μεγαλώνει» το χαρτοφυλάκιο φοιτητικών εστιών, με την απόκτηση νέου κτιρίου στην Καισαριανή


Διαβάστε το άρθρο
2 Οκτωβρίου 2025

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση ύψους 16,7 εκατ. ευρώ για μετατροπή βιομηχανικού ακίνητου σε συγκρότημα κατοικιών


Διαβάστε το άρθρο
2 Οκτωβρίου 2025

Σύμβαση για την αποπεράτωση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας


Διαβάστε το άρθρο
30 Σεπτεμβρίου 2025

Έσοδα 69,22 εκατ. ευρώ από το νέο οικιστικό συγκρότημα Marina Residences by Kengo Kuma εξασφάλισε η Οrilina Properties


Διαβάστε το άρθρο
30 Σεπτεμβρίου 2025

Νέα έργα αθλητικών υποδομών υλοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη μέσω ΣΒΑΑ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.