• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων
13 Σεπτεμβρίου 2021
Νέα ΔΕΘ: Έτοιμο το 2026 το πιο πράσινο και βιοκλιματικό Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο στην Ευρώπη
13 Σεπτεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ η κατασκευή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου

13 Σεπτεμβρίου 2021
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • εκπαίδευση
  • κατασκευή
  • ολοκλήρωση
  • υποδομές

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3η Μαρτίου στη Θεσσαλία, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Πρωθυπουργού για ανακατασκευή του σχολείου, ανέλαβε την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου. Λίγους μήνες μετά, ένα νέο, πρότυπο, υπερσύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο θα υποδεχτεί, σήμερα Δευτέρα, μαθητές και δασκάλους.

Κατασκευαστικές εργασίες
  • Μέχρι τις 18 Μαρτίου είχαν ολοκληρωθεί η έγκριση εκτέλεσης των εργασιών κατεδάφισης, οι εργασίες κατεδάφισης καθαυτές καθώς και η απομάκρυνση των υλικών.
  • Ακολούθησαν οι μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου.
  • Ως τις αρχές Ιουνίου είχαν συντελεστεί τόσο οι εργασίες κατασκευής θεμελίωσης του νέου προκατασκευασμένου σχολικού κτηρίου, όσο και η κατασκευή – τοποθέτηση κυψελών και πλακών.
  • Ακολούθησαν οι εργασίες κατασκευής της στέγης, που ολοκληρώθηκαν προς τα τέλη Ιουνίου.
  • Παράλληλα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατασκευάστηκαν ένα μεταλλικό κτήριο αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το υπόστεγο για τη γυμναστική.
  • Μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτηρίου, με τα χτισίματα και τα ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά και αποχέτευση, δάπεδα, γυψοσανίδες, επιχρίσματα, βαψίματα και κουφώματα. Οι τελευταίες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου και περιλάμβαναν την κατασκευή πεζοδρόμων, τις ασφαλτοστρώσεις, το χώρο πρασίνου και τη συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Σημειώνεται ότι υπεργολάβος της κατασκευής του κτηρίου ήταν η Αρμός Προκατασκευές Α.Ε.
Προσωπικό και μηχανήματα που δούλεψαν στο έργο
Ογδόντα εργαζόμενοι, μηχανικοί, χειριστές, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, εργάτες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, με εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά, γερανούς, υδραυλικά σφυριά, βαρέλες και αντλίες σκυροδέματος, υδροφόρες, διαστρωτήρες ασφαλτομίγματος και οδοστρωτήρες, άνθρωποι και μηχανήματα δούλεψαν εντατικά για να παραδώσουν, έγκαιρα, ένα ποιοτικό και τεχνικά άρτιο έργο σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες δραστηριότητες και χορηγίες. Η κοινωνική ευαισθησία όμως οφείλει να περιλαμβάνει και το απρόοπτο. Γι’ αυτό, εκτός προγράμματος, ο Όμιλος διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά και βρίσκει τον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται πάντα και παντού, όπου χρειάζεται.
Με προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες, το περιβάλλον και την Ελλάδα, ασκώντας την επιχειρηματικότητα με υγιή τρόπο, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γυρίζει πίσω ένα μέρος της αξίας που δημιουργεί και λέει έμπρακτα ευχαριστώ στις τοπικές κοινωνίες, την Πολιτεία και την κοινωνία για τη δυνατότητα που του δίνουν, με την αποδοχή τους, να προσθέτει αξία για όλους ανεξαιρέτως τους συμμετόχους του.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Meliá Hotels International (ΔΤ)

14 Μαΐου 2026

Το INNSiDE Crete Elounda υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες


Διαβάστε το άρθρο
14 Μαΐου 2026

Η Αττική αναδεικνύεται σε κορυφαίο επενδυτικό προορισμό της Μεσογείου για luxury real estate


Διαβάστε το άρθρο
14 Μαΐου 2026

Oριστικός ανάδοχος για τη λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαΐου 2026

ΤτΕ: Που οφείλεται το στεγαστικό ζήτημα, οι κρίσιμοι παράγοντες στην προσφορά και ζήτηση κατοικίας;


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαΐου 2026

Έναρξη της λειτουργίας του στίβου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαΐου 2026

Κοινωνική Αντιπαροχή: Αυτά είναι τα οκτώ ακίνητα της ΔΥΠΑ που γίνονται κοινωνικές κατοικίες


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.