• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Σε σταδιακή ανακαίνιση προχωρούν τα ξενοδοχεία Grand Hotel Palace και Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη
23 Ιουλίου 2018
Κομμωτήριο “Glow by Katerina Skourti” στη Θεσσαλονίκη: Σχεδιασμός με σύγχρονο ύφος και μίνιμαλ χαρακτήρα [pics]
23 Ιουλίου 2018

Photo © Grecotel Corfu Imperial Exclusive Resort

Ξενοδοχεία: Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 42 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Grecotel εντός του 2018 [pics]

23 Ιουλίου 2018
Κατηγορίες
  • Δόμηση – Υποδομές
  • Στατικά – Τοπογραφικά
Ετικέτες
  • ανακαινίσεις
  • επενδύσεις
  • ξενοδοχεία
  • τουρισμός
Ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα που υπερβαίνει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο Όμιλος Grecotel  εντός του 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας. Υπογραμμίζεται ότι, πλέον η Grecotel, που αποτελεί πυλώνα απασχόλησης στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής ξενοδοχίας, αριθμεί σήμερα 6.100 εργαζόμενους. 
Ενδεικτικό της δυναμικής του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, που προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε 4 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ανταποκρινόμενος άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, είναι η εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, ο εκσυγχρονισμός – επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμένοι σεφ και η αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.
Ειδικότερα, το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, αφορά στην ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.
Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε:
«Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων “τρίτης γενιάς” στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό».
Όπως πρόσθεσε η κυρία Δασκαλαντωνάκη, ο Όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμική άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος.
Καταλήγοντας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη Ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών.
Επισημαίνεται, ότι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, εν όψει της τουριστικής σεζόν 2019.
Με 45 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη χώρα, η Grecotel διαθέτει εν συνόλω 32 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000μ, 10 συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms, εμβαδού 11.500 τ.μ., 12.500 κρεββάτια φιλοξενώντας 320.000 επισκέπτες που προέρχονται από περισσότερες από 150 χώρες.
Διαθέτει επίσης 3 κέντρα θαλασσοθεραπείας, συνολικής επιφάνειας 6.500τ.μ, 200 εστιατόρια, bars και εστιατόρια προσωπικού, προσδίδοντας γαστριμαργική υπεραξία και ισχύ στο εγχώριο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

Οι επενδύσεις

Ειδικότερα οι επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα 5 ξενοδοχειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις: 

Κέρκυρα

Photo © Grecotel Daphnila Bay


Την πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της «αναγέννησης» των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν οι ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η αναβάθμιση των μονάδων είναι εμπνευσμένη από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Επίσης στο συγκρότημα δεσπόζει πλέον το νέο εμβληματικό διώροφο spa με εσωτερική πισίνα και υπερσύγχρονο γυμναστήριο.
Η Grecotel στην Κέρκυρα προσφέρει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

Αχαΐα

Photo © Grecotel Casa Marron


Σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο αποτελεί πλέον το Casa Marron. Το νέο 5άστερο του Ομίλου, που «γεννήθηκε» μέσα από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997), αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα. Ανακαινίσθηκαν εξολοκλήρου 200 δωμάτια εν συνόλω, το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με 10 εστιατόρια και μπαρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα.

Χαλκιδική

Photo © Grecotel Pella Beach


Ο Όμιλος προσέδωσε ξεχωριστή πινελιά στον τουριστικό καμβά της Χαλκιδικής μέσω της ριζικής αναβάθμισης του Pella Beach.  Με τη σφραγίδα της Grecotel η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό 168 δωματίων και 14 bungalows, ενισχύοντας το προσφερόμενο προϊόν της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται: η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή 2 επιπλέον πισινών, η δημιουργία ισχυρής γευστικής πρότασης με νέο κεντρικό εστιατόριο, νέο Lounge Bar που προσφέρει απολαυστικά κοκτέιλ, καθώς και Beach Τaverna και Beach-Pool Bar.

Ρόδος

Photo © Grecotel Rhodos Royal


Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Rhodos Royal στην Καλλιθέα της Ρόδου δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης αφορά τα 320 δωμάτια-σουίτες, καθώς και τα bungalows. To νέο Grecotel Rhodos Royal αποτελεί το απόλυτο δυναμικό resort, έμπλεο υδάτινων επιφανειών, με πισίνες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ.. Παράλληλα πρόκειται για έναν παράδεισο γεύσεων με 8 νέα εστιατόρια και μπαρ, ενώ διενεργήθηκε και συνολική επέμβαση αναδιαμόρφωσης εξωτερικών χώρων επιφανείας 40.000 τ.μ.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της εξωτερικής όψης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου | Πηγή: ΥΠΠΟ

16 Απριλίου 2026

Δημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων


Διαβάστε το άρθρο

Φωτορεαλιστική απεικόνιση κεντρικού χώρου ισογείου με εμβληματικά έργα των συλλογών (ΕΑΜ) | Πηγή: ΥΠΠΟ

14 Απριλίου 2026

Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης για κατασκευή έργων από σκυρόδεμα σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους


Διαβάστε το άρθρο
30 Μαρτίου 2026

Αποκαθίσταται ο ιστορικός Μεντρεσές των Αθηνών με 1,2 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
30 Μαρτίου 2026

Πρόταση ανάδειξης και προστασίας του «Λεπροκομείου Καρλοβάσου» στη Σάμο


Διαβάστε το άρθρο
30 Μαρτίου 2026

ΥΠΠΟ: Αποκαθίσταται το σκηνικό οικοδόμημα του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας – Θωρακίζεται με έργα πυροπροστασίας


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.