• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Νέα πεντάστερη τουριστική επένδυση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον όμιλο Anatolia Hospitality
21 Ιουνίου 2019
Aνέγερση και εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος τύπου loft στην Καβάλα
21 Ιουνίου 2019

Ξεκινά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου στο Θέατρο Λυκαβηττού

21 Ιουνίου 2019
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • ανάπλαση
  • διαγωνισμός
  • θέατρο
  • παρεμβάσεις
  • περιβάλλοντας χώρος
  • πολιτισμός

Ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της φιλόδοξης παρέμβασης στο Λυκαβηττό έγινε, χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που άνοιξε το δρόμο για την εκκίνηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Θεάτρου Λυκαβηττού.

Με εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κας. Ερμίνας Κυπριανίδου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) για τον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του Θεάτρου Λυκαβηττού, συνολικού προϋπολογισμού 227.244 ευρώ.
Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κα. Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι «το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη της αισθητικής αξίας του Λόφου του Λυκαβηττού ως διατηρητέου μνημείου και στην αναβάθμισή του ως σημαντικού δημόσιου χώρου αναψυχής, ανοιχτού και επισκέψιμου όλο το 24ωρο». Πρόσθεσε ότι «ο Λόφος του Λυκαβηττού αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μητροπολιτικό χώρο πρασίνου και παρά την υποβαθμισμένη σημερινή εικόνα του συνεχίζει να αποτελεί περιβαλλοντικό πόλο αναψυχής τοπικής αλλά και υπερτοπικής σημασίας, τόσο για τους κατοίκους των γύρω περιοχών όσο και για τους επισκέπτες τουρίστες».
«Με σειρά παρεμβάσεων ενεργοποιήσαμε κτίρια τοπόσημα, άξονες και χώρους όπου οι πολιτιστικές δράσεις έχουν ισχυρό αντίκτυπο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, στην αρχιτεκτονική και στην εκπαίδευση. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται η αποκατάσταση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, που στοχεύουν στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ιστορικού τοπίου της πρωτεύουσας», ανέφερε η κα. Κυπριανίδου.
Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκρίνει από το 2018 την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής τα δύο σημαντικά έργα ανάδειξης του Λόφου του Λυκαβηττού:
  • Την ενίσχυση – αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού του Θεάτρου Λυκαβηττού, προϋπολογισμού 1,984 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2018.
  • Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Θεάτρου, τον Οκτώβριο του 2018.
Μετά το πράσινο φως για την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και καθώς ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση της μελέτης και η λήψη όλων των απαραίτητων αδειών αναμένεται προσεχώς να δημοπρατηθεί και το έργο αποκατάστασης του Θεάτρου, που παραμένει κλειστό από το 2008.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ιλίου (ΔΤ)

16 Απριλίου 2026

Παραδόθηκε το Νέο Ανοιχτό Πάρκο Άθλησης στον Δήμο Ιλίου


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Σε τροχιά ΕΣΠΑ η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και το ξύλινο ντεκ στην παραλία Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Σύγχρονο πάρκο ποδηλασίας με πίστα για skateboard θα κατασκευαστεί στα Γιαννιτσά


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Χρηματοδότηση, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κοζάνης


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Η ανάπτυξη στο Ελληνικό, οι πόλεις των 15 λεπτών και η καθημερινή λειτουργικότητα


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Άνοιξε για τους πολίτες η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετά από 6 χρόνια ανάπλασης


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.