• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
LG: Τιμήθηκε με το βραβείο “Total Solutions Excellence” στην απονομή των φετινών “Hotel Tech Awards”
14 Φεβρουαρίου 2019
Ισπανία: Κάνει «στροφή» στην παραγωγή καθαρής ενέργειας
14 Φεβρουαρίου 2019

ΙΕΝΕ: Επενδύσεις 45,5 δισ. στην ενέργεια την δεκαετία 2018-2027

14 Φεβρουαρίου 2019
Κατηγορίες
  • ΑΠΕ
Ετικέτες
  • απε
  • ενεργειακές επενδύσεις
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • ΙΕΝΕ

Στα 45,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας κατά την δεκαετία 2018 – 2027, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που δόθηκε χθες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στη δημοσιότητα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων (11 δισ. ευρώ) αναμένονται στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, 8,2 δισ. ευρώ σε αιολικά, 5,5 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά και 5,5 δισ. ευρώ επίσης στα δίκτυα.
Το ΙΕΝΕ εκτιμά ότι το 2020 με την λειτουργία του αγωγού ΤΑΡ θα διακινούνται μέσω Ελλάδας 13 – 14 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ενώ το 2030 με την προσθήκη νέων αγωγών, σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου κλπ. το μέγεθος θα αυξηθεί σε 30 δισ., που θα αντιστοιχεί τότε στο 6% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση, την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανταγωνιστική αγορά ενέργειας.
Ο καθηγητής του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος σημείωσε ότι η επίτευξη των στόχων για την εξοικονόμηση ενέργειας για το 2020 οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση ενώ επεσήμανε την ανάγκη ραγδαίου μετασχηματισμού της ΔΕΗ με μετατροπή της, όπως είπε χαρακτηριστικά σε θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Σημείωσε ακόμη ότι επιβλήθηκε βίαιη προσαρμογή της επιχείρησης με δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής και την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας είναι αναγκαία προκειμένου να μην γίνει εκ νέου βίαια από την αγορά.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας Μιχάλης Φιλίππου τόνισε, ότι η χώρα μας είναι σε πλεονεκτική θέση για να λειτουργήσει ως ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη με τις νέες υποδομές μεταφοράς και αποθήκευσης που αναπτύσσονται.

Πηγή: in.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Απριλίου 2026

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για ανανεώσιμες πηγές – αποθήκευση, πολεοδομικές, δασικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις


Διαβάστε το άρθρο
18 Μαρτίου 2026

18 Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Ανακύκλωσης: Γιατί δεν θα δείτε σήμερα αναρτήσεις από τις εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών;


Διαβάστε το άρθρο
6 Μαρτίου 2026

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εγκαθιστά Φωτοβολταϊκό Πάρκο 1,5 MW


Διαβάστε το άρθρο
13 Ιανουαρίου 2026

Greenvolt Next: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού 2,5 MW στο Κέντρο Διανομής της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Δρυμό Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
30 Δεκεμβρίου 2025

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Απόλλων» – Μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ


Διαβάστε το άρθρο
19 Δεκεμβρίου 2025

Green Tank για net billing: Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.