• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ακόμη μία βράβευση για το EcoStruxure IT της Schneider Electric: Η λύση DCIM που διασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια
21 Ιουνίου 2023
Η IDEAL Holdings αποκτά τα Attica Stores έναντι 100 εκατ. ευρώ
21 Ιουνίου 2023

Η Lidl Ελλάς επεκτείνει την τοποθέτηση Φ/Β συστημάτων και σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης

21 Ιουνίου 2023
Κατηγορίες
  • ΑΠΕ
Ετικέτες
  • αειφορία
  • βιωσιμότητα
  • ηλεκτροκίνηση
  • φ/β συστήματα

Με το βλέμμα στραμμένο στη βιωσιμότητα και την προστασία του κλίματος, η Lidl Ελλάς εντείνει τις προσπάθειές της για να μειώνει συνεχώς το ανθρακικό της αποτύπωμα

Η εταιρεία κάνει 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Επιπλέον, έχει αντικαταστήσει στους χώρους πώλησης όλων των καταστημάτων της, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεών της, τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED.
Επί του παρόντος αριθμεί 11 καταστήματα με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες τους, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και ενεργοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αποθήκες της στα Καλύβια Αττικής και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η συνολική ισχύς των υπαρχόντων συστημάτων ανέρχεται σε 3,300 MW.
Μέχρι και το τέλος του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία 8 πρόσθετες εγκαταστάσεις σε καταστήματα, ώστε να εξυπηρετηθεί το 5% των αναγκών της εταιρείας στη χώρα. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Lidl Ελλάς, έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025 η εταιρεία θα έχει προχωρήσει με 18 επιπλέον φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε καταστήματα, οι οποίες χωροταξικά κατανέμονται στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 37 καταστήματα με φωτοβολταϊκά συστήματα.
Παράλληλα, η Lidl Ελλάς θέτει σε προτεραιότητα την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στα γραφεία και τα καταστήματά της. Επί του παρόντος λειτουργεί σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης σε 28 καταστήματα, καθώς και στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να εγκατασταθούν σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης σε επιπλέον 29 καταστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Η Lidl Ελλάς έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για μία σειρά μέτρων για την περαιτέρω προστασία του κλίματος, θέτοντας σε προτεραιότητα τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος. Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τη δέσμευση της Lidl στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού.
Μέχρι το 2030, η Lidl στοχεύει να μειώσει συνολικά κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την επιχειρησιακή της λειτουργία, σε σύγκριση με το 2019, σε όλες τις χώρες, ενώ έχει δεσμεύσει τους προμηθευτές της, οι οποίοι ευθύνονται για το 75% των εκπομπών που σχετίζονται με τα προϊόντα, να θέσουν μέχρι το 2026 δικούς τους κλιματικούς στόχους βασισμένους στη μεθοδολογία της πρωτοβουλίας Science Based Targets.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Απριλίου 2026

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για ανανεώσιμες πηγές – αποθήκευση, πολεοδομικές, δασικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις


Διαβάστε το άρθρο
18 Μαρτίου 2026

18 Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Ανακύκλωσης: Γιατί δεν θα δείτε σήμερα αναρτήσεις από τις εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών;


Διαβάστε το άρθρο
6 Μαρτίου 2026

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εγκαθιστά Φωτοβολταϊκό Πάρκο 1,5 MW


Διαβάστε το άρθρο
13 Ιανουαρίου 2026

Greenvolt Next: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού 2,5 MW στο Κέντρο Διανομής της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Δρυμό Θεσσαλονίκης


Διαβάστε το άρθρο
30 Δεκεμβρίου 2025

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Απόλλων» – Μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ


Διαβάστε το άρθρο
19 Δεκεμβρίου 2025

Green Tank για net billing: Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.