• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου της κεντρικής αγοράς του Πειραιά
1 Δεκεμβρίου 2023
Έργο 6 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΕΚΤΕΡ για το ΕΚΕΦΕ – Δημόκριτος
1 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΤΑΔ προκηρύσσει e-auction για αξιοποίηση του ακινήτου Ξενία Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2023
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • αξιοποίηση
  • διαγωνισμός
  • ξενοδοχεία
  • προκήρυξη

Την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e–auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e–publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Κοζάνης ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε..

Το ακίνητο «Ξενία Κοζάνης», βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην περιοχή Σκρίκα Δήμου Κοζάνης. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και η έκτασή του είναι 5.046,47 τ.μ.
Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 66 κλινών, αναπτύσσεται σε δύο ξεχωριστές πτέρυγες (τη βόρεια και τη νότια). Η βόρεια πτέρυγα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και στεγάζει τους χώρους υποδοχής, εστίασης (και τους αντίστοιχους βοηθητικούς). Η νότια πτέρυγα είναι διώροφη, περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια, καθώς και τους βοηθητικούς τους χώρους στο υπόγειο. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι: κύριοι χώροι 1.763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1.274,53 τ.μ., Α’ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο 742,89 τ.μ. Το ακίνητο διαθέτει υπολειπόμενη δόμηση και κάλυψη, ενώ οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις χρήζουν ανακαίνισης.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Άλλο ένα σημαντικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ που για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί, ερχόμαστε σήμερα να τοποθετήσουμε και πάλι στην αγορά μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε ένα ακόμα εμβληματικό Ξενία στη σειρά διαγωνισμών που έχουμε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ για το 2023. Με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον θεσμικό μας ρόλο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζοντας να μετατρέπουμε αναξιοποίητα ακίνητα σε μοχλούς ανάπτυξης σε όλη τη χώρα». 
H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 28.000,00 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%.
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα: www.e-publicrealestate.gr  και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΕΤΑΔ

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: LXR Hotels & Resorts (ΔΤ)

14 Απριλίου 2026

Το Sandblu Santorini επιστρέφει ως το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο στην Cook’s Club στην Κέρκυρα | Πηγή φωτογραφίας: Domes Resorts - Casa Collective (ΔΤ)

8 Απριλίου 2026

Η Domes Resorts αποκτά την Casa Collective – Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων lifestyle hotel brands


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

ΕΤΑΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία Κομοτηνής


Διαβάστε το άρθρο
3 Απριλίου 2026

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030 υλοποιεί η Bluegr Hotels & Resorts


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Marriott Le Méridien Sissi στην Κρήτη, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2027 | Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Marriott International (ΔΤ)

2 Απριλίου 2026

Marriott International: Ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της στην Ελλάδα με την ανακοίνωση 9 νέων συμφωνιών


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Patmos Aktis (ΔΤ) | Photo © George Fakaros

2 Απριλίου 2026

Το Patmos Aktis επεκτείνεται με 33 νέες σουίτες και εντάσσεται στο The Luxury Collection της Marriott


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.