Αστικές Αναπλάσεις
Η ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου–Βέλου μετατρέπεται σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο!
kataskevesktirion.gr
Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου–Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο» είχε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Πτωχός, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ (μελέτη και κατασκευή), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. Για την υλοποίησή του έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και του Δήμου Κορινθίων.
Με την παρέμβαση αυτή, μια ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή μετατρέπεται σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα, την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Όπως δήλωσε, ο Περιφερειάρχης, κ. Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο αυτό ενσωματώνει τη λογική της ανάπλασης με σεβασμό στο παρελθόν, όραμα για το παρόν και αξία για το μέλλον. Αξιοποιούμε την ιστορικότητα του τόπου και την εμβληματική διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής και την εντάσσουμε σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, ανοιχτό στην κοινωνία, στη φύση και στον άνθρωπο».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
Νέα «εποχή» για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων Πειραιά – Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης
2
Σεπ
2026
Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας
2
Σεπ
2026
Εγκρίθηκε η μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του Άλσους Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια
1
Σεπ
2026
Φαληρικός Όρμος: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το νέο, πρότυπο Μητροπολιτικό Πάρκο «AENAON»
1
Σεπ
2026
Μαγούλα: Η πλατεία Στάμου περνά από τα σχέδια στα έργα – Tι περιλαμβάνει η ανάπλαση;
31
Αυγ
2026



























