Ο σχεδιασμός του ΕΡΓΟΝ μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά ήταν η αφορμή για την επινόηση μιας νέας εκδοχής των καταστημάτων. Στην πορεία της εξέλιξής τους, η ιδέα της ανάπτυξης των ΕΡΓΟΝ ως τόποι συνεύρεσης των επισκεπτών και γνωριμίας τους με το ελληνικό περιεχόμενο της εμπειρίας ΕΡΓΟΝ, οδήγησε στο σχεδιασμό μιας ελληνικής αυλής, εσωτερικής και εξωτερικής ταυτόχρονα.
Η αυλή εδώ ορίζεται με το υλικό του δαπέδου, την παραδοσιακή μαρμαρίνη, τεχνοτροπία δαπεδόστρωσης, που προέκυπτε παραδοσιακά από τα υποπροϊόντα δαπέδου των υπολοίπων κύριων χώρων. Η συγκεκριμένη έχει σχεδιαστεί με μεγαλύτερες του συνήθους, λευκές πλάκες μαρμάρου.
Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας μιας μικρής πλατείας, ή μιας αυλής σπιτιού. Η είσοδος ορίζεται με μία γραμμική κατασκευή πέργκολας, η οποία σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.
Ο επιμήκης χώρος βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ξενοδοχείο, με την είσοδό του να ορίζεται με την εσωτερική ξύλινη πέργκολα. Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων.
Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη. Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί, χρησιμοποιούνται υφάσματα με χρώματα, υφές και μοτίβα που έχουν αφορμές σε παραδοσιακές τυπολογίες.
English Description: Restaurant “ERGON” inside Ikos Dassia Hotel, in Corfu Island, Greece, designed by Urban Soul Project
The design of ERGON within Ikos Dassia hotel was an opportunity to configure a new version of the brand’s restaurants. In the course of its evolution, the brand has developed around the idea of creating spaces for interaction between visitors and the Greek content of Ergon’s experience.
This led to the design of a courtyard, interior and exterior at the same time. The courtyard is defined by the marble terazzo floor, made with the traditional technique of using byproducts of the floor material laid in other areas.
In this case, the material used is white marble offcuts, in larger size than usually. The ceiling is covered in its entirety with reeds and beams, recreating the sense of an outdoor canopy in a square or a courtyard, while the entrance is defined by a linear pergola leading to the restaurant. The selection of furnishing and textiles is offering a cozy sense of comfort, always adhering to Ergon’s high standards.
The entrance is through an indoors wooden pergola, which defines a corridor to the interior. Focal point in the visitor’s experience is the wine tasting.
Therefore, the wine cellar is placed right by the entrance, is visible through the transparent shell, which is formed with arches and glass. The light fixtures are pendant, woven made of rope and reed, the textiles and fabrics all carry colors, textures and patterns of traditional features, found in Greek tradition.